Gebakken marinier

Ingrediënten

  • blikje corned beef
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper 
  • een blokje trassie
  • halve tomaat
  • maggiblokje 
  • beetje suiker 
  • scheut ketjap manis
  • zwarte peper
  • zonnebloemolie 
  • blikje corned beef,
  • 1 grote ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 Spaanse peper ,
  • een blokje trassie,
  • halve tomaat,
  • maggiblokje ,
  • beetje suiker ,
  • scheut ketjap manis,
  • zwarte peper,
  • zonnebloemolie 

Benodigheden

  • Tip: Gebakken marinier is een gerecht dat in de eetzalen van de mariniers heel bekend is. Vermoedelijk is het naar Nederland gekomen met de mariniers die, in het destijds Nederlandse Suriname, hun oerwoudtrainingen hadden doorlopen. 

Bereiding

  • Bak in de hete olie de gesnipperde ui en het teentje knoflook. Voeg de rode peper eraan toe. Vervolgens de gesneden tomaat met een maggiblokje, suiker, zwarte peper en trassi. Roer alles goed door elkaar en giet er een scheutje ketjap bij. Haal de corned beef uit het blik en prak die door de de bakkende ingrediënten. Blijf het mengsel goed omroeren en serveer de warme gebakken marinier met gekookt rijst of op een boterham. 

Terug naar boven