Maak eerst alle groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Verhit de helft van de boter/bakboter in een stoofpan en fruit de uien en knoflook. Haal ze uit de pan. Verhit de resterende boter/bakboter, voeg het vlees toe en bak aan alle kanten bruin. Vuur laag zetten, bloem toevoegen en roeren tot al het vlees goed bedekt is met bloem.
Roer de bouillon er door en roer goed tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Doe nu de Guinness er bij en roer tot het mengsel weer aan de kook komt. Laat dit geheel sudderen tot het vlees beetgaar is. Voeg nu de uien/knoflook, wortelen, aardappelen, pruimen, kruiden, tomatenpuree en peper toe en breng weer aan de kook. Laat dit sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer het gerecht in witte of zwarte schalen in de toonbank. Of het gerecht in oven of magnetron bakjes presenteren
Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Borden goed voorverwarmen en op de borden serveren.
Foto: ©Elena Shashkina/Shutterstock.com