Kalfsrolletjes met parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • Mooie kalfsschnitzels à 50 gram per stuk, goed plat geslagen
  • 10 gram Italiaanse gedroogde kruidenmix.
  • 2 teentjes Knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 150 gram Geraspte pecorino of parmezaanse kaas
  • 2 gram Gedroogde  peterselie
  •   zout, versgemalen peper, om kalfslapjes te bestrooien
  • 5 gram Italiaanse gedroogde kruidenmix.
  • 100 gram Sjalotjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 teentje Knoflook, gepeld, en fijngehakt
  • 400 gram Tomaten, ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees fijn
  • 60 ml Olijfolie
  • 60 gram Ontbijtspek, in heel smalle reepjes gesneden
  • 15 gram Rode pesto(potje)
  • 250 ml Rode wijn
  • Mooie kalfsschnitzels à 50 gram per stuk, goed plat geslagen,
  • 10 gram Italiaanse gedroogde kruidenmix.,
  • 2 teentjes Knoflook, gepeld en fijngehakt,
  • 150 gram Geraspte pecorino of parmezaanse kaas,
  • 2 gram Gedroogde  peterselie,
  •   zout, versgemalen peper, om kalfslapjes te bestrooien,
  • 5 gram Italiaanse gedroogde kruidenmix.,
  • 100 gram Sjalotjes, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 1 teentje Knoflook, gepeld, en fijngehakt,
  • 400 gram Tomaten, ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees fijn,
  • 60 ml Olijfolie,
  • 60 gram Ontbijtspek, in heel smalle reepjes gesneden,
  • 15 gram Rode pesto(potje),
  • 250 ml Rode wijn

Benodigheden

  • Rolladetouw of cocktailprikkers

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Maak van de Italiaanse kruidenmix, knoflook, kaas en peterselie met eventueel iets water een strijkbaar kaasmengsel. Spreid de kalfsschnitzels uit op de werktafel en bestrooi ze met zout en peper. Strijk het kaasmengsel erover uit. Vouw de zijkanten van de schnitzels naar binnen en rol de schnitzels op. Bind de rolletjes op met rolladetouw of steek er een cocktailprikker door.

  • Bak de kalfsrolletjes in de olie rondom bruin. Leg de rolletjes op een schaal en bak de sjalot met de knoflook en de spekreepjes ca. 3 minuten in het bakvet. Roer de tomatenstukjes met de Italiaanse kruidenmix en de pesto erdoor en bak het geheel nog 2 minuten. Roer de wijn erdoor en breng de saus aan de kook. leg de kalfsrolletjes erin en stoof ze met het deksel schuin op de pan in ca. 2 uur heel zachtjes gaar.

  • Presenteer kant-en-klare kalfsrolletjes met saus in bakken in de toonbank en in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met kalfsrolletjes met saus. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren(in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren).Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.

Terug naar boven