Fesenjan uit Saoedi-Arabië

Ingrediënten

  • 1,5 kg winkelklare kipfilet
  • 1 kg Zoetzure saus
  • 500 gram Gepelde walnoten
  • 30 gram Suiker
  • 1 dl Granaatappelsap
  • 150 gram Gesnipperde uien
  •   Sap van 2 citroenen
  •   Scheut olijfolie
  • 1,5 kg winkelklare kipfilet,
  • 1 kg Zoetzure saus,
  • 500 gram Gepelde walnoten,
  • 30 gram Suiker,
  • 1 dl Granaatappelsap,
  • 150 gram Gesnipperde uien,
  •   Sap van 2 citroenen,
  •   Scheut olijfolie

Bereiding

  • Uien schoonmaken en snipperen

  • Verhit de olie in een stoofpan of braadpan en bak de filets aan beide zijden goed aan en haal ze uit de pan. Fruit de gesnipperde ui aan in het braadvocht en voeg dan zoetzure saus, gehakte walnoten, granaatappelsap, citroensap en suiker toe. Leg de filets er weer in de pan en laat alles sudderen tot de kipfilets gaar zijn.

  • De massa goed laten afkoelen en in de koelcel doorkoelen voordat het product de toonbank in gaat. Presenteer de Fesenjan in zwarte schalen met daarnaast bakjes of schalen met gekookte rijst. Gebruik schone uitscheplepels. Dit vleesgerecht kan ook worden gebracht in oven –of magnetronbakjes met 2 vakken (een voor de Fesenjan en een voor de rijst). Bestrooi het gerecht met walnoot en pitjes van granaatappel. Opwarmen in magnetron: prik enkele gaatjes in de bovenfolie. Magnetron 700 Watt. Ca. 7 minuten opwarmen in oven: folie verwijderen. Oven voorverwarmen op 180°C. Product in ovenbakje, in pannetje of in ovenvaste schaal, 25 minuten opwarmen. Het gerecht moet wel door en door verhit worden.

Terug naar boven