Vis-chowder met gefermenteerde pompoen

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram mosselvlees
  • 200 gram garnalen
  • 500 gram verse visfilets
  • 50 gram olijven
  • 1 gefermenteerde pompoen*
  • 1 grote ui
  • 2 grote preien
  • 2 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepel bloem
  • 1,5 liter visbouillon
  • 15 gram platte peterselie
  • 250 ml room
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 sriracha-saus*
  • 1 garum*
  • 1 peper * Recept te vinden in kookboek 'Verrot Gezond' 
  • Voor 4 personen,
  • 700 gram kruimige aardappelen,
  • 400 gram mosselvlees,
  • 200 gram garnalen,
  • 500 gram verse visfilets,
  • 50 gram olijven,
  • 1 gefermenteerde pompoen*,
  • 1 grote ui,
  • 2 grote preien,
  • 2 eetlepel roomboter,
  • 2 eetlepel bloem,
  • 1,5 liter visbouillon,
  • 15 gram platte peterselie,
  • 250 ml room,
  • 1 blikje tomatenpuree,
  • 1 sriracha-saus*,
  • 1 garum*,
  • 1 peper * Recept te vinden in kookboek 'Verrot Gezond' 

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem. Snijd de preien in ringetjes en was ze.

  • Verhit de roomboter in een diepe pan en fruit de uien een minuut of 5. Voeg de bloem toe en bak die 1 minuutje mee. Giet al roerend de bouillon erbij en breng die aan de kook. Doe de aardappelen en prei erin en laat alles 10 minuten koken. Hak ondertussen de peterselie fijn.

  • Voeg de room, de tomatenpuree en de olijven toe en breng op smaak met sriracha, garum en peper.

  • Voeg de mosselen, garnalen en de vis toe en warm het geheel een paar minuten door zonder het te laten koken.

  • Serveer de chowder met de fijngehakte peterselie en de gefermenteerde pompoen.

Terug naar boven