We kennen allemaal het vooroordeel wel: ‘van aardappelen word je dik’. Niets is minder waar. Inmiddels zijn we erachter dat aardappelen nauwelijks vet en calorieën bevatten. En heel veel koolhydraten; oftewel het is een heel belangrijke energieleverancier voor het lichaam. Fleur daarom jouw toonbank op met zijn mooie gele kleur en verras je klanten met deze combinatie van aardappel, worst en bacon!
Was de aardappel goed en kook hem in de schil, niet té gaar, en laat hem afkoelen. Bak het grillbraadworstje kort aan in een oven of op de grillplaat tot deze goed goudbruin is. Laat ook het worstje afkoelen.
Snijd de nog iets warme aardappel om de 3 millimeter in tot op 1 centimeter van de onderkant. Bestrijk de binnenkant met een van de bovengenoemde vulling-suggesties. Snijd het grillbraadworstje in schijfjes en stop deze in de aardappel. Snijd het ontbijtspek in stukjes en garneer de aardappel ermee.
Leg de aardappel met grillbraadworst op een mooie schaal in jouw toonbank. De zonnig gele kleur doet het goed en fleurt de toonbank op. Zet een schaaltje met een bereide gevulde aardappel in stukjes op je toonbank, zodat klanten kunnen proeven.
De aardappel met grillbraadworst is op een aantal manieren te bereiden:- op de barbecue; pak de aardappel in aluminiumfolie in en leg deze op de barbecue. Keer het pakketje regelmatig.- op een grillplaat; pak ook hier de aardappel in met aluminiumfolie, en keer deze regelmatig- in de oven; bij 180 graden ongeveer 15 minuten verwarmen.
Bestrooi de aardappel voor je hem bereidt met een beetje geraspte kaas. Serveer met een frisse tomatensalade met verse tuinkruiden en schijfjes ui. Lekker met een koud biertje!
Beeld: © Marian Weyo/Shutterstock.com