Oven met hete lucht voorverwarmen op 240°C. De eendenbouten met ganzenvet insmeren, met zout en peper uit de molen kruiden. De eendenbouten op een bakplaat leggen en 15 minuten in de hete oven bakken. Het ganzenvet in een grote pan doen, aan de kook brengen. De eendenbouten na 15 minuten uit de oven nemen en met een schuit cognac vlamberen (zet de afzuigkap even uit) en de geflambeerde eendenbouten in het hete ganzenvet doen, en ca. 50 minuten heel zachtjes laten garen.
In een braadpan 50 gram ganzenvet verhitten, hierin de fijngesneden ui glazig bakken. De reepjes witte kool, bij de ui voegen en op hoog vuur aanbraden en met de witte wijn afblussen. Daarna nog een glas warm water toevoegen, de warmte bron terug brengen op middel, en de rest ontbijtspek, gezouten spek, laurierblad, knoflook en jeneverbessen toevoegen en 30 minuten met deksel op de pan zachtjes laten garen.
Eendenbouten met zuurkool (eventueel met gebakken aardappelen) op een voorverwarmd groot bord dresseren.
Beeld: ©Forster Forest/Shutterstock.com