Midwings

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels (midwings) 
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember 
  • zout
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 2 eetlepels hoisinsaus 
  • 2 eetlepels honing 
  • 1 theelepels sesamolie 
  • mespuntje cayennepeper 
  • 1 kg kippenvleugels (midwings) ,
  • 2 teentjes gehakte knoflook,
  • 1 theelepel geraspte gember ,
  • zout,
  • 2 eetlepels sojasaus ,
  • 2 eetlepels hoisinsaus ,
  • 2 eetlepels honing ,
  • 1 theelepels sesamolie ,
  • mespuntje cayennepeper 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C en plaats een hoog ovenrek in de oven. Leg op het ovenrek een bakplaat bedekt met folie en vet het folie in met wat olie. 

  • Pureer de gehakte knoflook in een vijzel of met de keukenmachine tot een pasta samen met het zout. Doe de knoflook over in een grote kom en roer er alle andere ingrediënten uit het recept doorheen. Haal meteen ook de vleugeltjes door de marinade. Zet ze een paar uur weg in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken. Leg de vleugels in 1 laag op de bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 30 tot 35 minuten. Draai ze halverwege even om zodat ze rondom mooi bruinen. Heerlijke kluivers samen met een saus naar keuze. 

  • Tip: De vleugeltjes kunnen ook uitstekend bereid worden op de barbecue. Leg de aluminiumfolie dan op het rooster zodat het vet niet in de hete kolen lekt en dus vlammen veroorzaakt die de vleugeltjes verbranden. 

  • Lichte rode wijn, rosé of een biertje

Terug naar boven