Cajun kippengehakt

Ingrediënten

  • 500 gram kippengehakt 
  • 1 grote ui 
  • 1 rauw ei 
  • 2 eetlepels cajunkruiden 
  • 1 kopje paneermeel 
  • 1 klont boter of flinke scheut olie
  • 500 gram kippengehakt ,
  • 1 grote ui ,
  • 1 rauw ei ,
  • 2 eetlepels cajunkruiden ,
  • 1 kopje paneermeel ,
  • 1 klont boter of flinke scheut olie

Bereiding

  • Pel de rauwe ui en hak hem in kleine snippertjes. Meng het kippengehakt, de cajunkruiden, ui en paneermeel stevig in een kom en vorm vier stevig ballen. Druk het gehakt goed in elkaar zodat het tijdens het bakken niet uit elkaar valt. Verhit in een pan de olie of boter (goed heet)en schroei de ballen rondom dicht. Draai ze voortdurende zodat ze niet aanbranden en rondom mooi bruin worden. Draai het vuur daarna laag en laat de ballen in 40 minuten zachtjes garen. Draai ze zo nu en dan om en schep er wat bakvet overheen. Serveer bij de ballen gekookte aardappels, doppertjes en wortels. Ook is het mogelijk om ze te serveren met rijst en gebakken ananas. 

  • Chardonnay (fruitig, uit o.a. Argentinië, Australië, Chili, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk) Graves Superieur (halfzoet) Muscat (droog) Torrontes (Argentinië)

Terug naar boven