Gemarineerde kipreepjes

Ingrediënten

  • 500 gram gemarineerde kipreepjes 
  • 1 rode en 1 groene paprika 
  • 1 dl kippenbouillon 
  • 1 dl plantaardige olie 
  • allesbinder of aangeroerde maïzena 
  • 500 gram gemarineerde kipreepjes ,
  • 1 rode en 1 groene paprika ,
  • 1 dl kippenbouillon ,
  • 1 dl plantaardige olie ,
  • allesbinder of aangeroerde maïzena 

Bereiding

  • Snijd de schoongemaakte paprika's zonder de zaadlijsten in reepjes. Verhit de olie in de wok of een grote koekenpan tot er lichte damp afkomt. Roerbak de reepjes kip tot ze rondom gekleurd zijn. Schep ze uit de pan en giet er de olie uit tot er nog 2 eetlepels achterblijven. Roerbak de reepjes paprika in een paar minuten beetgaar. Schep de reepjes door de paprika. Voeg circa 1 dl warme kippenbouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog een paar minuten stoven. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena. Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli.

  • Côtes de Saint-Mont (wit) Gewürztraminer Grauburgunder Pinot gris, pinot grigio Syrah Vin de Pays d'Oc (rose) Tokay Pinot Gris Viognier

Terug naar boven