Kalkoen rolletjes

Ingrediënten

  • 6 kipfilets
  • boontjes (haricots verts) 
  • ontbijtspek 
  • snufje zout 
  • versgemalen zwarte peper 
  • 6 eetlepels pesto 
  • 6 plakjes spek 
  • plantaardige olie
  • 6 kipfilets,
  • boontjes (haricots verts) ,
  • ontbijtspek ,
  • snufje zout ,
  • versgemalen zwarte peper ,
  • 6 eetlepels pesto ,
  • 6 plakjes spek ,
  • plantaardige olie

Bereiding

  • Klop de kalkoenschnitzels wat extra plat, of laat dat door de slager doen, en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de pesto over de schnitzel, leg er een paar haricots verts op en rol het vlees op. Wikkel er een plakje ontbijtspek omheen en zet het rolletje vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Giet de plantaardige olie er overheen. Bak de rolletjes in de oven gedurende ongeveer 30 minuten. Het spek zal dan mooi knapperig zijn en het vlees romig wit. Het vlees is gaar wanneer de vleesthermometer 70° C aangeeft.

  • Riesling, Rosé , Barbera of Beaujolais

Terug naar boven