kiprollade

Ingrediënten

  • 1 kiprollade 
  • boter of margarine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 gepelde ui in stukken
  • 250 gram champignons
  • 2 dl witte wijn
  • 2 bekertjes créme fraîche
  • zout en peper
  • 1 kiprollade ,
  • boter of margarine,
  • 2 eetlepels olie,
  • 1 gepelde ui in stukken,
  • 250 gram champignons,
  • 2 dl witte wijn,
  • 2 bekertjes créme fraîche,
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de boter in een braadpan en bak de rollade al rond draaiend bruin. Prik er niet in met een vork, maar keer de rollade met een tang of twee lepels. Als je in de rollade prikt verlies je namelijk een deel van de sappigheid. Voeg de stukken ui toe en laat de rollade op een laag vuur langzaam verder garen. Snijd de champignons in plakken en voeg ze na ongeveer een half uurtje toe. Bak daarna de rollade nog 20 minuten door. De rollade is gaar wanneer de kern een temperatuur heeft van ongeveer 75°C. Haal de rollade uit de pan en laat hem een aantal minuten rusten. Dan gaat het net er gemakkelijker af zonder de braadkorst te beschadigen. Maak intussen de jus af de wijn en de créme fraîche. Controleer de smaak en voeg zo nodig wat peeper en zout toe. Serveer de rollade met gebakken aardappelen en een groente of salade naar keuze. 

  • Feitelijk elke wijn. Chardonnay, Vin Gris, Riesling, Merlot, Gamay Beaujolais, Chenin Blanc, Pinot Noir, (Lighter) Cabernet Sauvignon.

Terug naar boven