Fruit de gesnipperde uien en de wortelplakjes in een ruime koekenpan. Warm intussen de oven voor op 200°C. Snijd de geschilde aardappels in kleinere parten, leg ze in een ovenschaal en bedek ze met tweederde van de aangebakken groenten, een deel van de tijm en de rozemarijn. Strooi er wat peper en zout overheen en leg de kalkoenbouten er bovenop. Leg rondom de bouten enkele teentjes knoflook en de in parten gesneden tomaten. Dek alles af met de rest van de groenten en strooi er nog wat peper en zout over. Verhit in een klein pannetje de wijn, hij mag niet koken, en giet deze in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en bedruip de inhoud regelmatig met wat olijfolie. Controleer na ruim drie kwartier of de aardappels gaar zijn. Zo niet bak dan nog een minuut of tien door. De totale bereidingstijd bedraagt, afhankelijk van het gewicht van de bouten, ongeveer 50 minuten.
Grote keuze aan zowel rood als wit. Op z'n Amerikaans met Zinfandel. Of een stevige rode Shiraz of Cabernet uit Zuid-Afrika of Australië.