Kip karbonade

Ingrediënten

  • 8 kipkarbonades  
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 2 eetl. honing 
  • 1 eetlepel rijstazijn 
  • 1 theelepel sesamolie
  • gemalen chili
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 gesneden bosuitjes
  • peper en zout 
  • 8 kipkarbonades  ,
  • 2 eetlepels sojasaus ,
  • 2 eetlepels hoisin saus,
  • 2 eetl. honing ,
  • 1 eetlepel rijstazijn ,
  • 1 theelepel sesamolie,
  • gemalen chili,
  • 1 eetlepel sesamzaadjes,
  • 3 gesneden bosuitjes,
  • peper en zout 

Bereiding

  • Roer een marinade van de soja, hoisin, honing, rijstazijn, sesamolie, chilipeper en zout. Giet de saus over de kipkarbonades en laat ze een uurtje in de koelkast marineren. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C. Laat de karbonades goed uitlekken (bewaarde resterende saus) en leg de kipkarbonades op een braadslede of ovenschaal. Zet de braadslede in de oven en bak de kipkarbonades in ± 45 minuten gaar. Draai ze tussentijds een paar keer om en bestrijk ze met een kwastje met de overgebleven saus. Leg de karbonades in een schaal en schep de saus uit de braadslede erover. Bestrooi daarna de karbonades met de geroosterde sesamzaadjes en de gehakte bosuitjes. 

  • Chardonnay (uit o.a. Argentinië, Australië, Chili, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk), Grauburgunder, Pinot gris, Pinot grigio, Tokay

Terug naar boven