Kiphaasjes met olijven

Ingrediënten

  • kipfilethaasjes voor 2 personen (ca. 350 g) 
  • 600 gram aardappelen in de schil 
  • 2 rode uien, in parten 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 500 gram gehalveerde tomaten
  • 150 gram pittige olijven 
  • zeezout
  • kipfilethaasjes voor 2 personen (ca. 350 g) ,
  • 600 gram aardappelen in de schil ,
  • 2 rode uien, in parten ,
  • 4 eetlepels olijfolie ,
  • 500 gram gehalveerde tomaten,
  • 150 gram pittige olijven ,
  • zeezout

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 °C. Was en boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in parten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de geschilde en in parten gesneden uien. Sprenkel er wat olie over en bestrooi alles met zout naar smaak. Rooster de aardappelen met ui in ongeveer 3 kwartier goudbruin en gaar. Leg halverwege de gewassen en gehalveerde tomaten ertussen.

  • Verhit tegen het einde van de braadtijd in de oven wat olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 6 tot 8 minuten om en om bruin en gaar. Voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe en bak nog 2 minuten door. Serveer de haasje op een bord samen met de groenten uit de oven. 

  • Rode of witte wijn naar keuze

Terug naar boven