Kalkoentournedo met ontbijtspek

Ingrediënten

  • 4 kalkoentournedos   
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 dunne prei
  • 2 theelepels kipkruiden (poelier)
  • 6 eetlepels bakboter (vloeibaar)
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 kalkoentournedos   ,
  • 250 gram kastanjechampignons,
  • 1 dunne prei,
  • 2 theelepels kipkruiden (poelier),
  • 6 eetlepels bakboter (vloeibaar),
  • 2 eetlepels sojasaus ,
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding

  • Omwikkel de tournedo's met een plakje gerookt ontbijtspek en steek dat vast met een cocktailprikker of trek er een touwtje omheen. Maak de champignons schoon en snijd ze in grove stukken. Ook de prei kun je alvast in dunne ringetjes snijden. Kruid de tournedo's met de kipkruiden en bak deze in de bakboter op een matig hoog vuur. Dat neemt een krappe tien minuten in beslag. regelmatig keren is noodzakelijk om ze om en om mooi bruin te krijgen. De champignons worden vervolgens in de wok op een hoog vuur bruin gewokt tot het vocht grotendeels verdampt is. Schep dan meteen de sojasaus en de preiringetjes erdoor en wok nog een paar minuten door. Op het laatst roer je de gehakte peterselie erdoor. Serveer de warme tournedo's en bedek ze met de champignons. Serveer er frieten of gebakken aardappels bij. 

  • Grote keuze aan zowel rood als wit. Merlot, Zinfandel, Chardonnay, Gamay Beaujolais. Stevige rode als Shiraz of Cabernet uit Zuid-Afrika of Australië.

Terug naar boven