Thaise kippensteak

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten (met of zonder been)   
  • bosje koriander
  • 2 stengels citroengras  
  • 3 teentjes knoflook    
  • 1 groene peper 
  • 2 limoenen  
  •  gemberpoeder
  • zonnebloemolie 
  • 4 kippenborsten (met of zonder been)   ,
  • bosje koriander,
  • 2 stengels citroengras  ,
  • 3 teentjes knoflook    ,
  • 1 groene peper ,
  • 2 limoenen  ,
  •  gemberpoeder,
  • zonnebloemolie 

Bereiding

  • Maak een marinade van de schoongemaakte knoflook, de groene pepers zonder pitjes, het citroengras en het sap, wat geraspte schil van de lemoen en de takjes van de koriander. Bewaar de blaadjes om na de bereiding de steaks mee te bestrooien. Voeg tot slot nog wat zonnebloemolie en wat gemberpoeder toe. Pureer alles met een staafmixer of in een vijzel en strijk met dit mengsel de steaks goed in. Laat de stukken vlees een uurtje rusten in de koelkast. Steek intussen de barbecue aan. Wanneer deze goed op temperatuur is dan kunnen de gemarineerde kippenborsten er op. Leg ze niet boven het heetste deel want dan gaat het bakken veel te hard. Gril door tot het vel goed knapperig is en het vlees gaar. Serveer deze pittige lekkernij eventueel met het restje van de Thaise marinade en strooi er de blaadjes van de koriander overheen. 

  • Chardonnay, Vin Gris, Riesling, Merlot, Gamay Beaujolais, Chenin Blanc, Pinot Noir, (Lighter) Cabernet Sauvignon. 

Terug naar boven