Kalkoen wok

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenfilet 
  • 150 ml sojasaus
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • peper 
  • arachideolie  
  • 500 g kalkoenfilet ,
  • 150 ml sojasaus,
  • 50 ml balsamicoazijn,
  • 1 eetlepel honing,
  • 1 theelepel gemberpoeder ,
  • peper ,
  • arachideolie  

Bereiding

  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Meng de sojasaus met de balsamicoazijn, de honing, gemberpoeder, een snufje peper en 1 eetlepel olie. Schep er het vlees door en laat 30 minuten marineren. Verhit wat olie in de wok, dep de kalkoenblokjes droog en wok ze in de olie. Wanneer je het lekker vindt kun je een zak wokgroenten en eventueel nog wat ketchup toevoegen. Nodig is dat niet want de wokblokjes zijn ook zo heel lekker met wat in dunne plakjes gesneden groenten en partjes gebakken aardappel. Extra lekker wordt het wanneer je er een zoetzure saus bij serveert. 

  • Grote keuze aan zowel rood als wit. Merlot, Zinfandel, Chardonnay, Gamay Beaujolais. Stevige rode als Shiraz of Cabernet uit Zuid-Afrika of Australië.

Terug naar boven