Ganzenbout

Ingrediënten

  • 2 stuks ganzenbouten 
  • zout en peper 
  • roomboter 
  • 2 takjes (verse) rozemarijn 
  • 1/2 bakje champignons 
  • 125 gram spekreepjes 
  • glas witte wijn 
  • 2 stuks ganzenbouten ,
  • zout en peper ,
  • roomboter ,
  • 2 takjes (verse) rozemarijn ,
  • 1/2 bakje champignons ,
  • 125 gram spekreepjes ,
  • glas witte wijn 

Bereiding

  • Bestrooi de ganzenbouten met zout en peper. Verhit de boter in een ruime braadpan. Braad de ganzenbouten eerst aan op de vette zijde met het vel. Keer ze na 5 minuten en braad nog even aan beide zijden door tot ze mooi bruin zijn. Zet daarna de pan op een laag pitje, bij voorkeur op een vlamverdeler. Laat ongeveer een uur zachtjes braden.

  • Bak dan de spekreepjes uit in een koekenpan, voeg stukjes champignons toe en bak deze even mee.

  • Haal de bouten van de vlamverdeler. Voeg nu de verse rozemarijn aan de ganzenbouten toe evenals het glas wijn en de mix van spekjes en champignons. Roer de aanbaksel los van de bodem en laat alles nog een krap kwartiertje verder verder smoren op een laag vuurtje.

  • Serveer de bouten met aardappelpuree, rode kool en warme appelcompôte. 

  • Wijntip: Elzasser Pinot Gris, Sauternes, Grauburgunder, Barsac, Loupiac.

Terug naar boven