Ganzenborst

Ingrediënten

  • 4 ganzenborsten zonder bot
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel bakboter
  • kopje sinaasappelsap
  • glas droge rode wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel maizena
  • peper en zout 
  • 4 ganzenborsten zonder bot,
  • 2 eetlepels vloeibare honing,
  • 1 eetlepel bakboter,
  • kopje sinaasappelsap,
  • glas droge rode wijn,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 2 sinaasappels,
  • 1 theelepel maizena,
  • peper en zout 

Bereiding

  • De ganzenborsten een weinig droogdeppen en bestrooien met met zout en peper. Vervolgens het vlees insmeren met honing. Bak na het insmeren de ganzenborsten in een ruime pan rondom bruin en krokant gedurende ongeveer 10 minuten. Meng sinaasappelsap, wijn en het citroensap en voeg dat toe aan de borsten. Laat alles nog ruim 5 minuten doorpruttelen. Haal de borsten uit de pan en houd ze warm. Leg de ontvelde partjes van de sinaasappels in de jus, maak een papje van de maizena en roer dat door de sinaasappelsaus zodat de saus mooi bindt. Laat alles een paar minuutjes doorkoken en serveer deze saus bij de in plakken gesneden ganzenborst. Heerlijk met gekookte aardappelen en de traditioneel bij ganzenborst geserveerde rode kool met appeltjes. 

  • Witte Riesling Spätlese uit Pfalz of Rheingau of rode rijpe wijnen als Syrah/Shiraz, Bourgogne of Pomerol.

Terug naar boven