Wrijf de fazant rondom in met zout en vers gemalen zwarte peper. Verwarm intussen de oven voor op 120°C. Leg de fazant in een niet al te grote braadslede en en giet daaroverheen de olijfolie waaraan je de de gehakte rozemarijn en de tijm hebt toegevoegd. Plaats de braadslede in de oven en laat de fazant gedurende een uur zachtjes garen. Besprenkel de vogel zo nu en dan met de olie. Na een uur wordt de fazant afgedekt met aluminiumfolie, anders wordt de bovenkant te hard en te droog, en weer teruggezet in de oven. Afhankelijk van de leeftijd van de fazant neemt dat tussen de 30 en 60 minuten in beslag. De fazant is gaar wanneer de kerntemperatuur ruim 80°C aangeeft. Plaats deze thermometer in de dikke dij dicht bij het bot. Dat is de meest nauwkeurige plaats.
Haal de fazant uit de oven en laat hem een minuutje of tien nagaren. Je kunt de fazant serveren zoals op de foto met champignons en witte rijst. Heel lekker en wat lichter verteerbaar dan zoal het vroeger gebruikelijk was. Toen serveerden ze rode kool en hete bliksem. Deze hete bliksem maak je heel gemakkelijk van aardappelpuree waar appelcompôte doorheen is gemengd. Ouderwets lekker.
Riesling, Pinot-Noir