Verwarm de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Leg daarna de deksel schuin op de pan en stoof de rollade door gedurende ongeveer 60 minuten. Uiteraard is deze tijd afhankelijk van de dikte. Vraag jouw slager desnoods naar de bereidingstijd. Voeg zo nodig een scheutje vocht of een klein klontje boter toe en keer de rollade regelmatig. Neem de rollade na de braadtijd uit de pan en laat deze even doorgaren in een stuk aluminiumfolie. Daarna is het gemakkelijker om het net te verwijderen. Doe dat voorzichtig om de mooie braadkorst niet te beschadigen. Je kunt de rollade ook braden in de oven. Stel de temperatuur in op 200°C en braad de rollade tot een kerntemperatuur van 75°C is bereikt.
Maak de jus aan door wat kippenbouillon aan het bakvet toe te voegen en de aanbaksels los te roeren. Snijd de rollade in dunne plakjes en serveer hem met gekookte aardappels en een mooie groente.
Grote keuze aan zowel rood als wit.