De kunst van no-waste
Voedselverspilling is onderwerp van veel controverse. Vijfendertig tot vijftig procent van al het geproduceerde voedsel wordt weggegooid, door producenten, boeren en telers, maar ook door industriëlen, verkopers en consumenten. No-waste koken gaat niet alleen over het terugdringen van verpakkingsmaterialen en ingrediënten. Maar ook over snijresten die we vaak zonder erbij na te denken weggooien, terwijl we ze prima voor andere gerechten kunnen gebruiken. De kunst van no-waste, geschreven door Giovanna Torrico en Amelia Wasiliev, bevat 100 recepten met resten als hoofdingrediënt.
ISBN 978 90 452 1834 2
Beeld: © Deirdre Rooney
Pasta van koolstronk met champignons à la crème
Ingrediënten
Olijfolie, sjalot, gerookt spek, champignons, volle crème fraîche, de stronk en buitenste bladeren van een rode of witte kool, zout en zwarte peper
Laksa van garnalenschalen
Ingrediënten
Kant-en-klare laksapasta, garnalenschalen, plantaardige olie, kokosmelk, vissaus, sap van ½ limoen, mihoen, koriander en muntblaadjes en taugé
Pudding van oud brood
Ingrediënten
Gesmolten boter, gemengde rozijnen en krenten, kristalsuiker. koekkruiden, oud brood, volle crème fraîche en eieren