Pudding van oud brood

Ingrediënten

  • 125 gr gesmolten boter, plus een beetje voor het invetten
  • 100 gr gemengde rozijnen en krenten
  • 100 gr kristalsuiker, plus een beetje voor erover
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 8 sneetjes oud brood, zonder korst, in driehoekjes
  • 450 ml volle crème fraîche
  • 2 eieren
  • 125 gr gesmolten boter, plus een beetje voor het invetten,
  • 100 gr gemengde rozijnen en krenten,
  • 100 gr kristalsuiker, plus een beetje voor erover,
  • 2 theelepel koekkruiden,
  • 8 sneetjes oud brood, zonder korst, in driehoekjes,
  • 450 ml volle crème fraîche,
  • 2 eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een ovenschaal van 1,5 liter in. Meng de rozijnen, suiker en koekkruiden. Bestrijk de stukken brood aan een kant met boter en leg ze op de ingesmeerde kant in de ovenschaal. 

  • Strooi de helft van de rozijnen erover. Herhaal en eindig met een laag brood. Klop de crème fraîche en de eieren door elkaar en schenk het mengsel over het brood. Strooi er een dun laagje suiker over en laat 30 minuten rusten. Zet de pudding 30-40 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is.

Terug naar boven