‘Pasta’ van koolstronk met champignons à la crème

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 plak gerookt spek, in stukjes
  • 50 gr champignons, in plakjes
  • 60 ml volle crème fraîche
  • De stronk en buitenste bladeren van een rode of witte kool, in dunne sliertjes
  • Zout en zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1 sjalot, fijngehakt,
  • 1 plak gerookt spek, in stukjes,
  • 50 gr champignons, in plakjes,
  • 60 ml volle crème fraîche,
  • De stronk en buitenste bladeren van een rode of witte kool, in dunne sliertjes,
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  • Verhit een koekenpan op matig vuur. Voeg de olie toe en roerbak de sjalot, spekjes en champignons 5 minuten, tot de spekjes knapperig en de champignons zacht zijn.

  • Voeg de crème fraîche toe en breng aan de kook. Schep het mengsel door de kool en breng op smaak met zout en peper. Je kunt wat geraspte kaas bij deze ‘pasta’

  • gebruik een spiraalsnijder om de stronk en buitenste bladeren, die je anders altijd weggooit, fijn te snijden voor dit glutenvrije ‘pasta’gerecht. 

Terug naar boven