23-april-2019 | Door: Kiki Stender

VUUR

Grillen is ’s werelds oudste en meest universele kookmethode. In vrijwel alle landen en culturen op zes continenten (zeven als je de barbecuesessies van de wetenschappers met een grill-obsessie op Antarctica meerekent) wordt er gegrild. Maar oud en universeel betekent niet automatisch simpel. Grillen is zoveel meer dan een stuk vlees boven een vuur bereiden; er zijn maar liefst vijf grillmethoden, met elk unieke eigenschappen voor een uniek repertoire aan gerechten. Lees het in VUUR!

ISBN 978 90 452 1863 2

www.karakteruitgevers.nl 

Droog gepekelde filet mignons

Ingrediënten

filet mignons, grof zeezout, plantaardige olie, zwarte peperkorrels, ansjovisroom of snijplanksaus

Albacore met peperroomsaus

Ingrediënten

Albacorelenden, grof zeezout, plakjes spek, plantaardige olie, ongezouten boter, sjalot, zwarte peperkorrels, droge witte wijn, slagroom, dijonmonsterd en dragon
 

Steven Raichlen heeft er al een flinke carrière opzitten. Met dertig boeken, zeven tv-series, twee decennia Barbecue University-cursussen, honderden artikelen en duizenden radio- en tv-interviews is hij welbekend. Hoewel hij al vele barbecueboeken heeft geschreven, his hij nog niet uitgeschreven over barbecueën. Steven: “Toen in 2003 Het complete barbecueboek uitkwam, hadden nog maar weinig mensen verstand van basisvaardigheden als indirect grillen en roken. Tegenwoordig debatteren barbecuefans over droog pekelen, andersom grillen, zoutstenen en sous vide. Dit betekent dat grillen zich blijft ontwikkelen.” 

Terug naar boven