23-augustus-2023 |
Tien bedrijfs­ca­te­raars gaan voor plantaardig

Tien bedrijfs­ca­te­raars gaan voor plantaardig

Tien vooraanstaande bedrijfscateraars hebben plannen aangekondigd om hun assortiment plantaardige producten uit te breiden, in samenwerking met de campagne van Wakker Dier. Tegen 2030 is het doel dat bij cateraars zoals Appèl, Markies Catering en Vitam, minimaal 60% van de verkochte eiwitten uit plantaardige bronnen komt. Deze beweging loopt vooruit op de overheidsdoelstelling van 50% plantaardige producten in 2030. Anne Hilhorst van Wakker Dier ziet deze evolutie als een positieve stap voor een diverse voedseltoekomst.

Terwijl onderzoeken tonen dat 70% van de Nederlanders interesse toont in het variëren van hun dieet, blijft de consumptie van zowel vlees als plantaardige producten stabiel. Daarom is de toename van plantaardige opties in bedrijfscatering belangrijk. Deze cateraars hebben de kans om hun gasten een breder scala aan smaken en keuzes te bieden.

Meer plant campagne

Wakker Dier ondersteunt de uitbreiding van plantaardige keuzes en heeft de vooruitstrevende cateraars een platform geboden. Men hoopt dat deze beweging door de gehele sector opgemerkt en overwogen zal worden.

Wakkerdier.nl

Terug naar boven