29-oktober-2021 | Door: Gerhard Kwak
Huiselijke geur

Huiselijke geur

Sinds jaar en dag wordt er aangeraden om een appeltaart te bakken als je woning te koop staat en er kijkers komen. Tegenwoordig gaan de woningen zonder een taart te bakken al als zoete broodjes over de toonbank, maar hoe is deze tip ontstaan?

De meisjes van Kees weten het wel. De geur van appeltaart staat namelijk voor huiselijke gezelligheid. Voor lekker samen met een kop warme koffie, thee of chocomel bij de kachel zitten. Voor spelletjes doen met het hele gezin en voor knusheid als de wind en regen het allesbehalve aantrekkelijk maken om naar buiten te gaan. Ruikt je huis naar deze huiselijke gezelligheid? Dan wordt verkopen kinderspel.

Vers geplukt
Dat de appeltjes vlak voor de herfst geplukt kunnen worden is geen toeval. Juist in dit seizoen kunnen we wel wat huiselijke gezelligheid gebruiken. Blozend en fris vinden zij hun weg vanuit de Beemster naar Monnickendam, waar ze met zoveel enthousiasme ontvangen worden dat ze gelijk worden verwerkt. Daardoor zit er maar heel weinig tijd tussen het plukken en verwerken. En dat zorgt ervoor dat ze in de meest pure vorm onder een laagje roomboterdeeg verdwijnen en zo de winkel ingaan. Omdat de meisjes van Kees ook wel van huiselijke gezelligheid houden, bakken zij ze zelf elke dag vers af in de winkels.

Onweerstaanbaar 
Als een appeltaart ervoor kan zorgen dat een huis van een paar ton verkocht wordt, dan is het logisch dat ze ook zichzelf moeiteloos kunnen verkopen. Eenmaal in de oven geurt de hele winkel ernaar en het is dan ook bijna onmogelijk om zonder appeltaart de winkel te verlaten. Gelukkig voor u: in tegenstelling tot woningen zijn ze er in overvloed, zolang de appeltjes uit de Beemster blijven komen.

Over Kees 
Kees Gutter(www.keesgutter.nl) is al 61 jaar dé Waterlandse bakker met in totaal 6 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam-Noord en -Zeeburg. Brood en banket kan ook besteld worden in de webwinkel op www.broodonline.nl 


 

Terug naar boven