08-mei-2023 |
Drie voedsel­trends voor duurzaam en gezond eten

Drie voedsel­trends voor duurzaam en gezond eten

De Belgische voedingsindustrie wil duurzaam voedsel ontwikkelen voor de toekomst. Om dit te bereiken, heeft Fevia, de Belgische federatie van de voedingsindustrie, de Food At Work Ecotrophelia Awards georganiseerd, een wedstrijd waarin vijftien teams van jongeren werden uitgedaagd om het duurzame voedsel van morgen te ontwikkelen. Uit de wedstrijd kwamen drie trends naar voren die de jongere generatie aanspreken. 

Nieuwe trends

Ten eerste kiezen jongeren vaak voor evenwichtige snacks die gemakkelijk mee te nemen zijn en onderweg gegeten kunnen worden. Gezonde snacks zijn een belangrijke trend in de voedingsindustrie, met een focus op kant-en-klare maaltijden zoals ontbijtcrackers en snacks.

Ten tweede zijn jongeren op zoek naar gezonde producten op basis van groenten en fruit. Ze proberen plantaardige oplossingen met meer vezels, eiwitten of minder suiker, gefermenteerde producten of producten met probiotica uit.

Tot slot is anti-afval een opkomende trend. Voedselverspilling moet worden tegengegaan door reststromen van de voedingsindustrie te hergebruiken, zoals oud brood, afgedankte groenten en bijennestresten. Deze reststromen kunnen voedingsproducten een hoger eiwit- en/of vezelgehalte geven, waardoor ze ook nutritioneel interessant zijn.

Voedsel van morgen

De voedingsindustrie zoekt voortdurend naar nieuw talent en de Food At Work Ecotrophelia Awards is een manier om jongeren te inspireren om bij te dragen aan het voedsel van morgen. De Belgische voedingsindustrie is niet alleen de grootste industriële werkgever van het land, maar werkt ook aan een duurzamer systeem met meer respect voor mens, dier en milieu.

Trends.levif.be

Terug naar boven