27-september-2023 | Door: Gerhard Kwak
Column Gerhard Kwak: Feestje?

Column Gerhard Kwak: Feestje?

Wie houdt er nu niet van een goed feestje? In een wereld waarin er al zoveel aan de hand is, is een vleugje vreugde altijd mooi meegenomen. Of je nu thuis viert of ergens anders, het idee van een feestje kan overal worden toegepast - zelfs in een winkelomgeving. Toch is het verrassend hoeveel ondernemers deze kans laten liggen, zich misschien niet bewust van de positieve impact op hun klanten en verkopen. Een feestelijke sfeer in een winkel trekt mensen aan en bevordert de verkoop. 

Er zijn talrijke gelegenheden om op in te spelen. Denk bijvoorbeeld aan de verjaardagen of trouwerijen van medewerkers, jubilea van het bedrijf, of het vieren van persoonlijke prestaties zoals het slagen voor een opleiding. Deze feestjes kun je delen via diverse media: kranten, je website, sociale media, flyers en zelfs posters in de winkel. Een foto van de persoon in kwestie erbij voegt een persoonlijk tintje toe en vergroot de connectie met klanten. En hang wat leuke slingers op in je winkel.

Maar het gaat niet alleen om decoraties of media-aandacht. De persoon zelf kan een sleutelrol spelen in de festiviteiten. Noem hun naam in alle berichten, geef ze een zichtbaar feestelijk item, zoals een muts of slinger, en laat ze genieten van de interactie met klanten door hapjes uit te delen. Als het mooi weer is kan je zelfs een barbecue voor de deur zetten. En wat dacht je van een speciale ‘mijn feesttip’ waarbij de persoon in kwestie zijn of haar favoriete lekkernij in de spotlight zet?

Feestjes in de winkel bieden een uitstekende gelegenheid om klanten op een dieper niveau met je bedrijf te verbinden. Het stelt ze in staat om de mensen achter de schermen beter te leren kennen, waardoor ze zich meer verbonden voelen en graag terugkomen. Dus, waarom zou je niet van tijd tot tijd de feestelijke sfeer omarmen en je klanten een reden geven om snel weer aan te komen waaien?

Terug naar boven