19-februari-2024 |
AH reduceert verpakkings­afval met 20 miljoen kilo

AH reduceert verpakkings­afval met 20 miljoen kilo

Albert Heijn heeft in 2023 met succes een reductie van 5,9 miljoen kilogram verpakkingsmateriaal gerealiseerd, waarmee het bedrijf zijn streven om 20 miljoen kilogram verpakkingsmateriaal te verminderen ten opzichte van 2018, twee jaar eerder dan gepland heeft behaald. Deze prestatie illustreert de voortdurende inspanningen van Albert Heijn om duurzaamheid te bevorderen binnen de Nederlandse voedingsindustrie.

Het streven naar verduurzaming van verpakkingen is een kernprioriteit voor Albert Heijn. Door het minimaliseren van materiaalgebruik, het inzetten van gerecyclede materialen en het ontwikkelen van verpakkingen die later gerecycled kunnen worden, heeft de supermarktketen een efficiënter gebruik van materialen weten te realiseren. Anita Scholte op Reimer, directeur Kwaliteit en Duurzaamheid, benadrukt het belang van deze mijlpaal en de voortdurende inspanningen van Albert Heijn om bij te dragen aan een circulaire economie.

Innovatieve maatregelen voor duurzaamheid

Naast het verminderen van verpakkingsmateriaal, richt Albert Heijn zich op andere initiatieven ter bevordering van duurzaamheid. Zo zijn herbruikbare, inklapbare kratten geïntroduceerd ter vervanging van kartonnen dozen voor citrusfruit, brood en trostomaten, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van kartongebruik. Samenwerkingen met partners zoals technologiebedrijf Avantium voor de ontwikkeling van 100% plantaardig en circulair materiaal PEF dragen bij aan verdere innovatie op het gebied van verpakkingsmateriaal.

Nieuwe ontwikkelingen voor klantgemak en duurzaamheid

De toekomstige inspanningen van Albert Heijn omvatten verdere vernieuwingen, waaronder de overgang van ruim 54 kaasproducten naar een enveloppeverpakking, resulterend in aanzienlijk minder plasticgebruik, en de introductie van een ovale verpakking voor Zaanse Hoeve yoghurt, waardoor zowel logistieke efficiëntie als klantgemak worden verbeterd.

Klantbetrokkenheid bij duurzaamheidsinitiatieven

Ter bevordering van klantbetrokkenheid organiseert Albert Heijn de AH Packathon, waarbij klanten worden uitgenodigd om hun verpakkingsgerelateerde zorgen te delen. Deze inbreng zal dienen als leidraad voor verdere duurzaamheidsinitiatieven, waarbij Albert Heijn samen met leveranciers en experts concrete oplossingen zal ontwikkelen om zowel de duurzaamheid als het gemak voor de klant te verbeteren. De aankomende editie van de AH Packathon, gepland voor mei 2024, belooft een boeiend forum te worden voor de uitwisseling van ideeën en innovatieve oplossingen binnen de Nederlandse voedingsindustrie.

Nieuws.ah.nl

Terug naar boven