29-november-2021 | Door: Kiki Stender

13 food- en agribedrijven in Top 100

Driekwart van de ondernemers die een plek hebben veroverd in de KVK Innovatie Top 100 geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen.  

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen. In de top 100 vinden we onder meer visvrije tonijn (van zowel Seasogood als van Schouten Europe), plantaardige melkpoeder (Natulatte), grondstoffen voor plantaardige vervangers van vis en vlees (Meatless) en duurzaam varkensvlees (Eigezijns). Maar ook innovaties die voedselverspilling voorkomen (OneThird, Orbisk, Maakt Mij Blij, Kumasi Drinks) of energiezuinigere teelt mogelijk maken (o.a. CO2 Correct BV, Meteor Systems).   

Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. Op 2 februari 2022 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang ‘het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland’ mag noemen. De complete lijst vind je op:

kvkinnovatietop100.nl

Terug naar boven