Feyoa
De Feyoa komt oospronkelijk uit Brazilië. De vruchten groeien aan hoge bomen in subtropische gebieden. De onrijpe vrucht is groen glanzend en wordt na rijping roodachtig groen. Opvallend kenmerk is de achtergebleven bloemkelk die als een soort kroontje aan de steelbasis zit. Van binnen is het vruchgtvlees crèmekleurig. De smaak is heel verschillend. Onrijp smaakt de vrucht naar banaan en rijp is de smaak van ananas overheersend. De schil is niet eetbaar evenals de pitten in het klokhuis.
Kooptips
Koop alleen onbeschadigde vruchten.
Bewaartips
In de koelkast zijn de vruchten tot een week houdbaar. Daarbuiten 2 tot 3 dagen.
Toepassingen
♦ Als jam.
♦ In blokjes op een vruchtentaart.
♦ In blokjes door een vruchtensalade.
♦ In combinatie met ijs.
Bereiding
Snijd de vrucht doormidden en verwijder het klokhuis. Daarna kun je het vruchtvlees er uit snijden of lepelen. Eet de vrucht niet al te koud, warm geurt en smaakt ze veel lekkerder.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |