Lollo Biondo of - Rosso
Lollo Biondo (links) en Lollo Rosso (rechts) zijn heel decoratieve compacte slasoorten met een sterk gekruld blad. De Lollo Rosso bevat de stof anthocyaan waardoor de bladeren rood kleurt. Ze hebben een neutrale smaak en zijn niet alleen lekker als sla, maar worden ook vaak gebruikt op salade- , vleeswaren- fondue/gourmetschotels als decoratie. De Lollo's komen van oorsprong uit Italië.
Kooptips
Koop alleen kroppen waarvan de bladeren niet zijn verlept en beschadigd.
Bewaartips
Leg de kroppen, in een plastic zak, in de koelkast, maar zorg er wel voor dat de zak open staat. De houdbaarheid bedraagt 2 - 3 dagen.
Toepassingen
♦ Als salade met een dressing naar keuze.
♦ Als decoratie op verschillende schotels.
♦ Combineren met uitgebakken spekjes.
♦ Als smaakmaker op belegde broodjes.
♦ Op sandwiches met vis.
♦ Als vulling voor wraps.
Bereiding
Trek de stugge buitenste bladeren weg en haal de overige bladeren los. Spoel ze voorzichtig af zodat ze niet kneuzen. Droog ze voorzichtig af of gebruik de slacentrifuge. Als de bladeren te groot zijn kun je ze het beste in stukken scheuren.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |