19-februari-2018 |
Meuleman Groente & Fruit: ‘Ik wil voorop blijven lopen’

Meuleman Groente & Fruit: ‘Ik wil voorop blijven lopen’

Meuleman Groente & Fruit uit Beverwijk opende november vorig jaar een geheel vernieuwde verswinkel. De verbouwing leverde meer ruimte op voor het presenteren van lekkere kant-en-klaar gerechten.

“We zijn van een bedienings- naar een zelfbedieningszaak gegaan. Klanten pakken zelf hun groenten en fruit, nemen hun eigen tijd bij het kiezen van kant-en-klaar, hoeven minder op hun beurt te wachten. Die veranderingen hebben rust in de winkel gebracht, ik had het tien jaar eerder moeten doen”, verklaart eigenaar Frank Meuleman. 

Voor de maaltijden haalt Frank het vlees meestal bij de buurman die slager is. De specerijen, sauzen en marinades zijn van Epos. “De grondleggers van Epos en ik zijn dorpsgenoten”, vertelt Frank. “Zij doen hier nog altijd hun boodschappen. Vaak sparren we dan over smaken en gerechten, of ze hebben goede verkoop- en presentatietips. Met Jos Niesten, rayonmanager van Epos, heb ik ook een goede klik, hij introduceert steeds weer nieuwe producten. Ik houd van vernieuwing. Ooit begon ik als een van de eersten in Nederland met Bistro Kruidenolie van Epos. Een jaar later ligt iets soortgelijks ook in de supermarkt, dus je moet blijven innoveren. Ik wil met mijn winkel voorop blijven lopen; essentieel om als verswinkel je bestaansrecht te behouden.”  

“Wat me opvalt is dat klanten zich vroeger vaak verontschuldigden als ze kozen voor kant-en-klaar”, vervolgt hij. “Die schroom is helemaal verdwenen. De afgelopen twee jaar zijn we steeds meer maaltijden gaan verkopen. De gewone stamppotjes hadden we altijd al, maar de Italiaanse en Aziatische gerechten zijn vrij nieuw hier in Beverwijk. Blijkbaar is men er nu klaar voor. Vooral gerechten met de drie Thaise Currysauzen van Epos lopen goed. We maken alles zelf, koken is mijn hobby. Ik stond als klein jongetje al bij mijn oma aan het gasfornuis te kokkerellen. Zo leuk, nieuwe smaken ontdekken!”

Beeld: © Fotoburo Dijkstra

Thaise Curry Beef

Ingrediënten

Thaise  Rode  Curry saus  (80029), runderstoofvlees, Grill Olie Galanga(07055), Fruitige Kokosmix (02123), Perfecto (04336) en Thaise roerbakgroenten.

Thaise Kip Curry

Ingrediënten

Thaise Gele Currysaus  (80058), Kipdijvlees, grillolie Galanga (07055), Fruitige Kokosmix (02123), Perfecto (04336) en Thaise roerbakgroenten.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

Terug naar boven