04-december-2017 |
Echte Groenteman Simon Dragt: 'Wat goed is, blijft'

Echte Groenteman Simon Dragt: 'Wat goed is, blijft'

Bert Dragt (26 jaar) groeide op tussen de appels en bloemkolen. De liefde voor het bedrijf en de producten is hem met de paplepel ingegoten. Samen met zijn ouders Simon en Renske Dragt en enkele betrokken parttimers runt hij vol passie het familiebedrijf. 

“Ooit wil ik de zaak voortzetten, maar zover is het nog niet”, vertelt Bert, een vrolijke groenteman in hart en nieren. “Mijn ouders zitten nog vol energie!” Echte Groenteman Simon Dragt is 18 jaar gevestigd op de huidige locatie in Vollenhove. In die tijd werd de winkel twee keer volledig vernieuwd, de laatste verbouwing was twee jaar geleden. “Klanten vinden het prettig om zelf de producten bij elkaar te zoeken, daarom is nu alles zelfbediening. Natuurlijk zijn we er altijd om te helpen of adviezen te geven. Naast groente en fruit verkopen we gesneden groenten, dagverse maaltijden, huisgemaakte rauwkost en salades. En nootjes, Schulpsappen en boerenkaas.

Hoewel ze gek zijn op vernieuwing en inspelen op trends, hoeft niet alles te veranderen: wat goed is, blijft. Zo werkt Simon Dragt al dik 20 jaar met de kruiden en sauzen van Epos, waarmee de lekkerste kant-en-klaarmaaltijden worden bereid. “We hebben wel eens andere merken geprobeerd, maar die van Epos vinden we gewoon het smakelijkst, het zijn goede producten. Epos komt ook geregeld met wat nieuws, daar houden we van. En ze doen, net als wij voor onze klanten, een stapje extra. Zoals workshops verzorgen. Onze rayonmanager Severien komt af en toe langs met een nieuw product of ideeën voor een nieuw gerecht. Ze heeft ook wel eens een workshop gegeven bij de kookclub van een stel collega’s en mij.” 

“De gerechten, we hebben er gemiddeld 15 in het assortiment, bedenken we doorgaans zelf. We duiken de keuken in en gaan wat experimenteren. Als we het zelf ten slotte echt lekker vinden, laten we ook de klanten proeven. Het vlees in de maaltijden is meestal van de slager naast ons, ook een familiebedrijf. We hebben een goede klik en werken veel samen.” 

Penne Kip Schotel

Ingrediënten

Gegaarde penne, Bieslook Uiensaus (08013), gegaarde kipstukjes, rode paprika, bosui, courgette en ananas.

Boeuf Bourguignon Schotel

Ingrediënten

Krieltjes voorgekookt, macaroni- of spaghetti-groenten, gegaard rundvlees en Boeuf Bourguignonsaus (08150).

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

Terug naar boven