31-januari-2022 |
Trendrapport Bakkerijsector 2022

Trendrapport Bakkerijsector 2022

NBC publiceerde donderdag 27 januari het Trendrapport Bakkerijsector 2022. Dit rapport toont de onbetwiste cijfers en trends uit betrouwbare bronnen. Onderverdeeld in de voor de branche belangrijkste elementen: mensen en producten. Op basis van deze feiten toont NBC de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor de bakkerijsector. "Een stevig fundament voor toekomstbestendig beleid, zowel voor de individuele ondernemer als voor de sector."

Sterktes en zwaktes

Een aantal sterktes die worden genoemd zijn: groeiend aandeel van ambachtelijke en startende ondernemers, kennis, ervaring en vakmanschap in de hele keten en een stabiele tot lichte stijgende sector in volume, besteding en werknemers. Als zwaktes noemt de NBC: een jaarlijkse daling van het aantal ambachtelijke bakkerijvestigingen, de groeiende vergrijzing binnen de sector en de onregelmatige werktijden.

Kansen en bedreigingen

Onder de kansen valt: groeiende interesse in nieuwe bakkerij-opleidingen, meer aandacht voor lokale producten en brood als basis van ons voedingspatroon. En een aantal bedreigingen die worden genoemd: daling aantal winkels van versspecialisten, nachtwerk en zwaarte van het werk wordt als negatief gezien en dalende instroom gediplomeerden bij zowel industrie als ambacht.

Bekijk het volledige rapport voor een totaaloverzicht van de kansen, zwaktes, kansen en bedreigingen in de bakkerijsector.

Trendrapport Bakkerijsector 2022

Terug naar boven