03-januari-2022 | Door: Gerhard Kwak
Ontbijtbroodjes

Ontbijtbroodjes

Over de hele wereld eten we ons ontbijt anders. Versinspiratie zet een aantal variaties op rij.

Ontbijtburger

Je neemt gewoon een broodje bedekt dat met een plak lekker zachte achterham. Leg daar bovenop een gebakken ei en een plak kaas. Ontbijtje klaar.

Mac Morning

MacDonald pakt het anders aan. Ze nemen een, in een vorm gebakken ei, leggen daarop een plak kaas en een burger en serveren zo hun ontbijtje.

Fastfood breakfast

Gewoon een broodje belegd met een plak kaas, een gebakken ei en enkele plakken gebakken ontbijtspek.

Eggs Benedict

Een Amerikaans ontbijt. Getoaste Engelse muffins met gepocheerde eieren, gebakken plakken ham of mager spek en een smeuïge Hollandaisesaus.

Bagel breakfast

Een bagel belegd met een omelet en crispy gebakken bacon of ontbijtspek. Vooral de knapperig gebakken bacon maakt het broodje zo aantrekkelijk. Een stevige hap die in Amerika regelmatig wordt geserveerd als ontbijt. In plaats van een bagel kun je ook een gewoon broodje gebruiken.

Breakfast roll

Een compleet ontbijt op een langwerpig broodje. Het bevat: worstjes, bacon, witte worsten of bloedworst, champignons, tomaten en gebakken eieren. Als extra smaakmaker wordt er ketchup of bruine saus bij geserveerd. Wanneer de rol 's middags gegeten wordt komen er nog chips bij. Een maagvuller bij uitstek uit Engeland en Ierland.

French breakfast

Dit aparte op het Franse croissantje geïnspireerde ontbijtje uit Amerika bevat een doorgebakken spiegelei waarvan de dooier is doorgestoken tijdens het bakken, een plak kaas en een dunne lekker gekruide hamburger.

Versierd ontbijt

Een mooi versierd ontbijtje. De basis is geroosterd brood met een gebakken ei. Daarom heen ligt (links) een rand van pulled pork (draadjes varkensvlees) en rechts een randje knakworstschijfjes. Als garnering zie je kaas, sla en tomaatpartjes.

Bacon-ei cup

In speciale vormen wordt de wand van de cupjes bekleed met een plak ontbijtspek. De bodem wordt bedekt met een passend sneetje brood waarna het ei in de cup gebroken wordt. Het geheel gaat in de oven en wordt zo gebakken.

Terug naar boven