21-september-2021 |
Gedroogde geitenbout

Gedroogde geitenbout

Deze specialiteit, die we voornamelijk kennen van de Italiaanse "violino" (viool) is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar als gedroogde achterbout van de Chevon, een geit van 5 tot 7 maanden oud van biologisch-dynamische (Demeter) kwaliteit. Het vlees heeft een verfijnde smaak en mag gerekend worden tot een ware specialiteit. Het vlees wordt alleen gezouten. Het droogproces duurt maanden en het rijpingsproces minimaal een jaar. Het resultaat is een uiterst smakelijke vleeswaar met een prachtige dieprode kleur. De bout wordt in Italië gesneden door hem bij de poot vast te pakken, tegen de eigen schouder te plaatsen om met een mes, net als een strijkstok, de plakken af te snijden.

• Op brood en als snack.

Herkomstgegevens

Vleessoort geit
Land van herkomst Nederland
Producent Hansketien, Mantinge (Drenthe)
Terug naar boven