05-april-2022 |
Vakwedstrijden Confrérie 2022

Vakwedstrijden Confrérie 2022

Zaterdagavond 2 april zijn in theater hotel De Oranjerie in Roermond de nationale en internationale prijzen van de gerenommeerde slagersvakwedstrijd van de Confrérie uitgereikt. Na een noodgedwongen periode van 2 jaar, waarin vanwege coronamaatregelen geen grote evenementen konden plaatsvinden, werden dit jaar de ruim 50 prijzen uitgereikt aan deelnemers uit 7 Europese landen.

De vakwedstrijd, die begin februari gehouden werd bij SVO in Eindhoven, kende een groei van 15% in het aantal ingezonden producten. Met ruim 800 inzendingen van 95 slagerijen. De strijd, geleverd na inzenden van minimaal 10 producten in 5 verschillende categorieën werd uiteindelijk beslist in een close finish.

Eindwinnaar werd Slagerij Toine Schreinemachers uit Venlo. Met hun 10 ingezonden kwaliteitsproducten, waaronder geweldige streekproducten uit het Limburgse land, scoorden zij het hoogste gemiddelde.

Vermeldenswaardig waren de inzendingen van onder andere ‘hetlekkerstevlees.nl’. Zij participeerden met producten in 10 verschillende categorieën. Naast een nationaal kampioenschap voor kant-en-klaar producten werd Dhr. Huisman ook beloond met een speciale prix d’honneur voor deze geweldige prestatie.

Daarnaast ontving slagerij Tom van Alphen uit Leende een ereprijs voor hun producten rondom het thema ‘Een gezond dorp’ waarbij de middenstand en inwoners van Leende de strijd tegen overmatig koolhydraatgebruik onder de aandacht brengt. En daarnaast nog een prijs voor het reserve kampioenschap in de categorie ‘kant-en-klaar producten’.

Totaaloverzicht Nederlandse prijswinnaars internationale slagersvakwedstrijd ‘La Confrérie’

•  1e Nationaal Kampioen Nederland

    Natuurslagerij Schreinemachers (Venlo) (KNS bokaal)

•  2e Nationaal Kampioen Nederland

   Kwaliteitsslagerij ‘Bij Daan’ (Van Zoggel catering) (Berlicum)

•  3e Nationaal Kampioen Nederland

   Waterlant’s Weelde / Slagerij Poldervaart (Oosthuizen) (KNS bokaal)


• Nationaal kampioen droge worstsoorten: Slagerij Thomas Koppens (Someren)

    Reserve kampioen gedroogde worstsoorten: Keurslagerij Rensink (Borne)

• Nationaal kampioen gedroogde/rauwe hammen: Culinaire slagerij Wapenaar (Vlaardingen)

    Reserve kampioen gedroogde/rauwe hammen: ‘De Worstmaker’-Ronnie Poeste (Hoogeveen)

•  Nationaal kampioen leverworst: Slagerij van Tilburg (Sliedrecht) beker geschonken door firma Degens

•  Nationaal kampioen Gekookte worstsoorten: Harries Vlees (Hoogeveen/Wolvega)

    Reserve kampioen Gekookte worstsoorten: Keurslagerij Roetgering (Enter)

•  Nationaal kampioen grillworst: Uw slager ‘Marco Veenema’ (Soest)

•  Nationaal kampioen kant-en-klaar producten: hetlekkerstevlees.nl (de Lier)

    Reserve kampioen kant-en-klaar producten: Slagerij Tom van Alphen (Leende)


Prix d’honneur voor deelname in 10 verschillende categorieën: hetlekkerstevlees.nl (De Lier)

Prix d’honneur voor ‘gezond dorp Slagerij Tom van Alphen (Leende)

Foto: Toine Schreinemacher met de Confrérie.


Terug naar boven