17-januari-2016 | Door: Judith Witte

Meatcuisine - Bijzondere smaken voor fijnproevers

Neem een stoere presenteerplank. Leg daarop verschillende smaken gedroogde worst en dunne plakjes ham, wat druiven, een smaakvolle kaas. Serveer er een mooi aperitief bij, of een koud speciaalbiertje. Als dat geen feestelijke uiteinde wordt… 

MeatCuisine is gespecialiseerd in authentieke mediterrane worstsoorten en hammetjes. De producten worden in de Pyreneeën geproduceerd, waar ze ook rijpen en drogen. Dit alles gebeurd in een uniek microklimaat; een vulkanisch natuurgebied ‘Parc de la Zona Volcancia’  ruim 11.000 ha groot. In het natuurgebied liggen verschillende kleine dorpen en dertig oude vulkanen. De hoogste bergtop is 1026 meter hoog. 

Variaties

Meatcuisine biedt maar liefst negen beklede droge worstvariaties. Het naturel worstje is zeer toegankelijk qua smaakbeleving. Net als de Catalaanse variatie heeft deze droge worst de vorm van een lange fuet, is hij natuurlijk ambachtelijk gerijpt in een natuurdarm en proef je een genuanceerd scheutje rode wijn. Pittig zijn het klassieke peperworstje (een peperfuet omhuld met pittige gestampte peperkorrels) en de chilipepervariant. Voor klanten die van een wild houden, zijn er worstjes van wildzwijn met eendenvlees en zelfs met rendier. 

Gevulde worstjes

De gevulde worstjes zijn allemaal royaal gevuld, wat niet alleen de smaak en het bourgondische karakter van MeatCuisine typeert; maar ook een prachtige snijspiegel geeft. “Snijd altijd dunne plakjes voor optimale smaakbeleving,” adviseert Wichard. “Dat geldt ook voor de klant thuis. Ik adviseer ook altijd om wat langer te kauwen, om zo meer smaak te ervaren. Dit komt doordat de eiwitten nog heel zijn, en ook doordat ze zijn ingedroogd.” En inderdaad; na wat langer kauwen op het geitenkaas- en op het roquefortworstje, proef je steeds meer de kaasnuance. Bij de vijgenworst proef je nóg beter dat vleugje zoet, en ervaar je het knisperen van het vijgenpitje in je mond. ”We hebben worstjes gevuld met hazelnoten, vijgen, olijven, truffel, kaas, noem maar op,” vervolgt Wichard. “Erg lekker is ook het worstje gevuld met geitenkaas, en we hebben bijzonder smaakvol worstje met gedroogde tomaten.” 

Onderscheidende presentatie

Met het assortiment van Meatcuisine onderscheid je je in je marktgebied. Om de aankoopimpuls van de consument de stimuleren met een mooie presentatie, biedt Meatcuisine bovendien extra ondersteuning. Wichard: ,,Met de mooie houten rekken of boompjes die we bij onze klanten plaatsen, komen de ambachtelijke producten goed tot hun recht. Juist in feestmaand hebben consumenten zin om een bourgondische sfeer in huis te halen en lopen de producten harder dan in de rest van het jaar. Maar dat is geen enkel probleem: wij leveren door heel het land binnen achtenveertig uur,” belooft onze bourgondiër.

www.meatcuisine.nl

Wichard tipt: “Snijd altijd dunne plakjes voor een optimale smaakbeleving”
'In de feestmaand is er duidelijk meer vraag naar lekkernijen zoals gedroogde worstjes. Voor Meatcuisine is dat geen probleem: “Wij leveren door heel het land binnen achtenveertig uur.”'
‘Juist in de feestmaand hebben consumenten zin om een bourgondische sfeer in huis te halen’
 

Bron: vakblad Vers&Vers december 2015

Terug naar boven