15-september-2023 |
Branche erkende meestertitel voor slagerijmedewerker Sabrina   Maat

Branche erkende meestertitel voor slagerijmedewerker Sabrina Maat

All-round verkoopmedewerker Sabrina Maat heeft de titel branche erkende meesterverkoper behaald. Daarmee is de slagersbranche een branche erkende meesterverkoper rijker.

Donderdag 14 september werd Sabrina tijdens haar werk bij Keurslagerij Ruud en Miny van Schaik in Huizen verrast door o.a. de voorzitter van het bestuur van Stichting Meestertitels Slagersbranche Wim van den Brink. In de slagersbranche zijn twee branche erkende meestertitels te behalen: meesterslager en meesterverkoper. Het behalen van een branche erkende meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap in de branche.

Maat schreef bij aanvang van het traject in haar motivatiebrief al “van kleins af aan bezig te zijn met lekker eten, recepten bedenken en het enthousiasmeren van de klant”. Het behalen van de titel branche erkende meesterverkoper is voor haar “een kroon op haar werk”.

Het bestuur van Stichting Meestertitels Slagersbranche is trots dat deze gepassioneerde medewerker geïnaugureerd is tot branche erkende meesterverkoper. Door het afleggen van de meesterproef heeft zij aangetoond dat zij het verkoopvak in de slagerij op het hoogste niveau beheerst. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche
De meestertitels in de slagersbranche zijn ingevoerd in 2018. Maat is de zesde branche erkende meesterverkoper in de slagersbranche.

Op dit moment kent de branche zestien meesters, in willekeurige volgorde:
• Dennis van Dun, Slagerij Van Roessel, Waalwijk (meesterslager)
• Christiaan Verkuijl, Slagerij Van Roessel, Waalwijk (meesterverkoper)
• Wouter van de Veen, Slagerij Wout van de Veen, Ederveen en Renswoude (meesterslager)
• Herman ter Weele, Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst (meesterslager)
• Hans-Peter Spaans, Slagerij Spaans, Ugchelen (meesterslager)
• Arno de Best, Slagerij Arno de Best, Bergen (L) (meesterslager)
• Johan van Uden, Chateaubriand, Heemstede (meesterslager)
• Hans de Goeij, Traiteurslagerij De Goeij, Vianen (meesterslager)
• Wim Koelewijn, Keurslagerij Koelewijn, Huizen (meesterverkoper)
• Peter van der Geest, Hillegom (meesterslager)
• Johan Augustinus, Versplein Augustinus, Tiel (meesterslager
• Peter Tresonie, Slagerij Tresonie, Schoondijke (meesterslager)
• Sakia Rikkerink, Keurslagerij Rensink, Borne (meesterverkoper)
• Gerda Meijer, Slagerij Hemmen, Onstwedde (meesterverkoper)
• Jessica Hoevenaars, Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven, Schijndel (meesterverkoper)
• Sabrina Maat, Keurslagerij Ruud en Miny van Schaik, Huizen (meesterverkoper)

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche
De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

Terug naar boven