Slachtvisite
Tegenwoordig komt het vlees in het beste geval van de slager, en anders van de supermarkt waar de consument op de verpakking leest van welk dier het vlees afkomstig is. Veel consumenten zien een levend varken alleen op televisie en bij uitzondering een koe in de weide. Dat kan ook niet anders, want de dieren leven vaak in grote stallen en vanwege de overbrenging van ziekten mogen ze niet eens bezocht worden. Door deze omstandigheden is de kennis van vlees en de bijbehorende slachtdieren ronduit belabberd.
Vroeger was dat heel anders. Men leefde vaak samen met de dieren, die werden, na een goed leven, op de boerderij geslacht zodat de boer een wintervoorraadje had. Slachten op de boerderij mag tegenwoordig niet meer en daarom schreef Gerhard Kwak ‘Slachtvisite’. Je maakt in dit boek kennis met de geschiedenis van de huisslachting, de oorsprong van ons slagersvak. Ook ontdek je waar je ambachtelijke slagers vindt die de ouderwetse producten nog maken die juist vanuit de huisslachting zijn ontstaan.
Een interessant boek boordevol vaak onbekende informatie. Voor meer informatie kijk je op www.slachtvisite.nl