30-augustus-2022 |
Nederland Vleesland deelt eerlijk verhaal vleesproductie

Nederland Vleesland deelt eerlijk verhaal vleesproductie

De Nederlandse vleesketen wil gezamenlijk en proactief met feiten en een eerlijk verhaal over Nederlands vlees naar buiten treden. Dit doen zij met ‘Nederland Vleesland, waar smaken verschillen’.

Volgens de vleesketen is er de afgelopen maanden en jaren veel gesproken en geschreven over de vleessector in Nederland. In de politiek, in de kranten en op radio en televisie. Dat was niet altijd positief en niet altijd terecht. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen en lanceren ze de website Nederland Vleesland.

Lancering

Op donderdag 1 september wordt de website gelanceerd. De lancering vormt de aftrap van de maatschappelijke dialoog die Nederland Vleesland op gang wil brengen. De lancering is via een livestream te volgen. Activeer hiervoor de volgende link met toegangscode: 686057.

CO2-voetafdruk vlees versus vega

Voorzitter Linda Verriet van Producenten Organisatie Varkenshouderij gaat tijdens de lancering van Nederland Vleesland onder ander in op de vergelijking van de CO2-voetafdruk van varkensvlees versus vegetarische producten. Ze zal ook aangeven hoe de consument volgens haar de toekomst ziet.

Nederland Vleesland is een initiatief van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK), Vlees.nl, Stichting Voorlichting Varkensketen, Vleeschwaar, Vee & Logistiek Nederland en The Pig Story.

Terug naar boven