02-december-2019 | Door: Kiki Stender
Improve your Veggie

Improve your Veggie

We zetten steeds minder vaak vlees op tafel om verschillende redenen en drijfveren. In de toekomst zet deze trend door. Degens heeft de boodschap alvast begrepen en komt daarom ook met alternatieve eiwitrijke producten & recepten. Hiermee kan de specialist gemakkelijk zelf innovatieve vegetarische of veganistische producten maken. 

Doelbewust richt Degens zich op de flexitariër, die één of enkele dagen per week vlees van het menu schrapt, maar wel in de verswinkel komt. Vleesvervangers zijn hot in de supermarkt, de afgelopen twee jaar is de omzet van dit productsegment met meer dan 50% gestegen. “Wij laten deze trend daarom niet aan ons voorbij gaan en bieden de specialist concepten waarmee de groeikans vergroot wordt”, vertelt Pieter de Ruijter, commercieel manager Degens. Samen met Chris Schuiling, Fabianne Verhoog en Jaco Zegwaard heeft hij ‘Project-V’ opgezet. 

Nextera-concept

Degens valt onder moedermaatschappij Solina Group, een grote Europese speler op gebied van smaak, uitstraling en functionaliteit in de vleesbranche. Solina kan als innovatieve speler niet om deze trend heen en wil via smaakvolle alternatieven vleesloze voeding ook een mooie toekomst geven. Concreet gaat Solina met Nextera op zoek naar diervrije en duurzame eiwitten. In eerste instantie gaat het om eiwitconcepten op plantaardige basis, bijvoorbeeld op basis van erwten, soja en/of tarwe. Maar ook met kaas of paddenstoelen. “Met het concept Nextera gaan we binnen Solina en Degens een nieuw tijdperk tegemoet, waarbij vleesloos eten een nieuwe ervaring wordt”, aldus De Ruijter. “Onze Nextera choice-producten hebben een hoog eiwitgehalte en zijn ontwikkeld met een laag suiker- en vetgehalte. Zeer geschikt om te marineren; natuurlijk bij voorkeur met de oliemarinades van Degens, haha.”

De veganmix is er in basis rood en basis wit. Het zijn poeders met getextureerde tarwestukje, voor het maken van vega(n) producten als alternatief voor respectievelijk rundvlees en kip. “IJswater is heel belangrijkbij de Veganmix-Basis”, vertelt Chris Schuiling. “ Anders krijg je geen, of onvoldoende, binding.” 

Vega(n) Road Show

Na ruim een jaar voorbereiding is het team gekomen tot enkele pasklare oplossingen en selecties voor de specialist. De producten hebben een prima smaak, juiste structuur en een aantrekkelijke uitstraling, zo bleek ook uit de vele positieve reacties (zelfs van fervente vleeseters) op de VAS-beurs. “Uiteraard blijft het vakmanschap en de adviesrol van de slager het allerbelangrijkst om zich nog beter te onderscheiden van de supermarkt”, vindt De Ruijter. Omdat Degens graag hun opgedane kennis en ervaring wil delen, organiseert het bedrijf in het 1e kwartaal van 2020 een Road-Show. Hierbij laten de regio vertegenwoordigers slagers in anderhalf uur zien hoe eenvoudig producten gemaakt kunnen worden. “Vervolgens is het aan de slager”, besluit De Ruijter. “Laat uw creativiteit de vrije loop!” 

www.degens.eu

Vegan gevulde portobello

Ingrediënten

Veganmix-Basis-Rood, Veganmix Basis Food (AD03696-01), ijswater, zonnebloemolie, Portobello's en geraspte kaas.

Terug naar boven