08-maart-2021 | Door: Gerhard Kwak
Grillworst finalisten bekend

Grillworst finalisten bekend

De keuring van de vakwedstrijd Grote Grillworsttest zit erop en de finalisten van 2021 zijn bekend. Meer dan 120 slagers hebben hun grillworst ingezonden voor deze vakwedstrijd. Aan de jury de taak om alle grillworsten te keuren en de winnaar aan te wijzen.

Jury
De vakkundige jury van deze editie van de Grote Grillworsttest bestaat uit: branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal van Slagerij de Bruin (winnaar 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht Clemens Daamen en Josja Haagsma (aspirant).

De jury heeft met zorg en aandacht alle producten beoordeeld. Deze producten zijn onder andere gekeurd op smaak, geur, samenstelling en bewerking. Er is zowel koud als warm gekeurd.

Samenwerking
Met de keuring van deze vakwedstrijd is de samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht (ECS) een stap verder gegaan. Het ECS heeft voor het eerst de keuring volledig uitgevoerd onder auspiciën van de KNS. Door de keuring van de drie vakwedstrijden onder te brengen bij het ECS wordt bijgedragen aan de doelstelling van het ECS, namelijk het borgen van specifieke kennis en kunde van het slagersambacht. Met de lange historie van vakwedstrijden in onze branche is het zaak om ook dit onderdeel van ons vak te borgen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 maart. Samen met de finalisten wordt tijdens deze online uitreiking de winnaar bekend gemaakt van de Grote Grillworsttest 2021.
 

Top 10 in willekeurige volgorde:

Slagerij Koekman uit Nieuwegein
Keurslagerij Warmenhoven uit Wateringen
Sanders Vers uit Enschede
Slagerij Rutten uit Panningen
Keurslagerij Braamskamp uit Rolde
Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel
Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
Knobbout slagerijen uit Buren
Slagerij Meijer uit Lekkerkerk
 Uw slager Marco Veenema uit Soes

Bron: KNS
Foto: 

Van links naar rechts in wit:
Hans de Goeij (branche erkende meesterslager), Josja Haagsma (aspirant keuringsmeester Expertise Centrum) en Clemens Daamen (keuringsmeesters ECS)
Van links naar rechts in zwart:
 Ron Kinkelaar (ECS), Marco Nieuwaal (worstmaker Slagerij de Bruijn winnaar 2020) en Paul van Trigt (ECS).

 

Terug naar boven