Vleeswaren in't zuur
Inleggen in het zuur is een methode die vroeger veel werd toegepast om de worst beter houdbaar te maken. Tegenwoordig gebruiken we deze producten het liefst als snack. Vleeswaren in het zuur zijn meestal gemaakt volgens de receptuur die ook voor dezelfde producten worden gebruikt die niet in azijn worden ingelegd. Een verschil is vaak het formaat van de producten. Die zijn over het algemeen wat kleiner en wat smaller. Op die manier kan de azijnoplossing wat beter in het product opgenomen worden. In grote lijnen is de azijnoplossing voor alle producten vrijwel identiek. Die bestaat uit natuurazijn en water waaraan naar behoefte en smaak eventueel mosterzaad, kruidnagels, laurierblad en eventueel uienringen en citroenschijfjes kunnen worden toegevoegd.
Vleeswaren in't zuur zijn in Nederland geen erg groot artikel. Ze worden meestal geserveerd als snack en zijn overwegend te koop in een cafetaria. Vleeswaren in het zuur zijn meestal gemaakt volgens de receptuur die ook voor dezelfde producten worden gebruikt die niet in azijn worden ingelegd. Een verschil is vaak het formaat van de producten. Die zijn over het algemeen wat kleiner en wat smaller. Op die manier kan de azijnoplossing wat beter in het product opgenomen worden.