02-april-2016 | Door: Gerhard Kwak

Nederlandse kampioenen

Slagers bekwamen zich op hun vakgebied enerzijds door studie en anderzijds door vakwedstrijden en keuringen. Op deze pagina staan een hele ris keuringen en vakwedstrijden vermeld waaraan de slager kan deelnemen. Er worden bedrijven en producten gekeurd. Bedrijven worden gekeurd volgens de richtlijnen van de verschillende organisatie en organisatoren. De producten worden tijdens de keuringen op tientallen onderdelen bekeken. 

Om een zilvercertificaat te behalen moet een product minimaal een 9 behalen, voor een gouden certificaat zijn minimaal 9,6 punten noodzakelijk en mogen er op de onderdelen als: kleur, uiterlijk, samenstelling, snijdbaarheid en dergelijke geen onvoldoendes aanwezig zijn. Maak kennis met de Nederlandse kampioenen.

Kampioenen NSM 2021

Foto: Team Lantinga

Vershuis en slagerij Lantinga uit Meppel kampioen NSM 2021.

Tijdens de prijsuitreiking op 1 november van de Noordelijke Slagers Manifestatie die gehouden werd in de Euroborg in Groningen is vershuis en slagerij Lantinga uitgeroepen tot algeheel kampioen van de NSM 2021.

Het team van de firma Lantinga deed mee met 5 producten die ook alle vijf beoordeeld werden met een goud met ster oorkonde, de maximale score dus. Een leuke bijkomstigheid is dat ook in 1990, 31 jaar geleden , de slagerij ook algeheel NSM-kampioen is geweest. Tijdens de gezellige “warme winterweken”- beurs van de firma Boonstra, verswaren uit Peize werden uiteraard ook de overige winnaars in het zonnetje gezet. Dit waren:

 Rubrieken

A1: Droge worst en overige rauwe worstsoorten: William Knobbout, Buren
A2: Gelderse rookworst: Slagerij Putman, Arnhem
A3: Kookworstsoorten Slagerij Putman, Arnhem
A4: Leverworstsoorten Slagerij Patrick, Groningen
A5: Gebraden vleeswaren /specialiteiten Slagerij & vershuis Lantinga, Meppel
A6: Gekookte vleeswaren Uw slager ‘t Pleintje, Harskamp
A7: Rauwe vleeswaren Keurslager Martin de Vries, Zuidlaren
A8: Grillworstsoorten Keurslager Braamskamp, Rolde
B1: Grillproducten en snacks Keurslager Wim Koelewijn, Huizen
B2: Schepsalades en maaltijdsalades Slagerij Hemmen, Onstwedde
B3: Ovenschotels Heuver Plaza, Nijverdal
B4: Soepen Slagerij Biesma, Opeinde


NSM 2021 Kampioen provincie Groningen: Slagerij Patrick, Groningen.

Kampioen provincie Drenthe: Slagerij & vershuis Lantinga, Meppel
Kampioen provincie Friesland; Slagerij Biesma, Opeinde.
Kampioen provincie Gelderland; slagerij Putman, Arnhem

Uit de overige provincies kwam te weinig deelname om een kampioen aan te wijzen.
De slager met de meeste Goud ster producten was Slagerij Dol, Langweer
NSM 2021 Kampioen leerlingen: Jannie Hoekstra, werkzaam bij slagerij Lieuwe Nicolai, Oosterwolde

Voor verdere inlichtingen en/of vragen kunt mag u altijd bellen: Jan Nederhoed 06-1942755


Bronzen rookworst 2021-2022

Gildeslager van Egmond uit Arnhem winnaar bronzen rookworst 2021/2022
Voor de 47e keer wordt in oktober Arnhem Rookworststad georganiseerd. In deze wedstrijd strijden slagers om de felbegeerde kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Naast de rubrieken als 'grove rookworst' en 'fijne rookworst', zijn er nog 6 rubrieken. Met een mooi winnend product kun je het rookworstseizoen goed beginnen en meer omzet genereren.

De editie 2021 kon weer feestelijk gevierd worden tijdens een diner met alle prijswinnaars. De kwaliteit van de inzendingen waren dit jaar van uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Overige kamioenen:
2 Daan van Veldhuizen, Arnhem Reserve Kampioen
3 Slagerij Putman, Arnhem Kampioen Fijn
4 Van Asch, Soest Kampioen Grof
5 W.F. Willemsen, Arnhem Kampioen Speciaal
6 Sieverink, Lochem Kampioen Innovatie
7 Dennis Vink, Wageningen Beste Student

Kijk voor alle winnaars op: Totaallijst winnaars

Van Hest Lekkerste bal gehakt 2021

De winnaar van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt is Keurslager Van Hest uit Goirle. Op 29 september ontving slager Paul Brands de eerste prijs van deze vakwedstrijd. Uw Slager Stefan Beld uit Goor won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

De jury zei over de winnende gehaktballen van Keurslager Van Hest: “Deze gehaktbal is vaktechnisch een perfecte bal met een heerlijke smaak. Echt een eyecatcher in de toonbank. Complimenten!”

De keuring
Op basis van een keuring op 8 september zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap. In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.”

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Slagerij Goossen uit Rijssen
• Keurslager Jongmans uit Klundert
• Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen
• Keurslager Ron de Kwant uit Hank
• De Groene Weg Slagerij uit Rotterdam
• Keurslager de Jong uit Gilze
• Keurslager van der Zande uit Halsteren


Keurslager Tim Janssen wint Spareribs Trophy 2021

De winnaar van de vakwedstrijd Spareribs Trophy is Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek. Op 23 juni ontving slager Tim Janssen de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Barten’s Slagerij uit Zwijndrecht won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Beverdam uit Rijssen.

Over de winnaar en zijn spareribs

De jury zei over de winnende spareribs van Keurslager Tim Janssen: “Deze spareribs zijn met aandacht en expertise bereid. Ze zijn perfect met een goede malse bite. Echt een topper, complimenten!”

Tim Janssen: “Wat ben ik trots en blij met dit resultaat! Voor de tweede keer staan wij in de finale en nu mogen wij ons winnaar noemen. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product”.

De keuring
Op basis van een keuring op 2 juni zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Meer dan 80 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, William Hermanussen van Keurslager Hermanussen (winnaar 2019) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Simon Kuijper en de Europese kampioenen Tessa Moerland en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden met een juiste kruiding. Dit zijn stuk voor stuk uitnodigende spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue.”

De uitreiking
De prijsuitreiking vond dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 23 juni. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Spareribs Trophy 2021 bekend gemaakt.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

 • Slagerij Swolfs-Martens uit Goirle
 • Slagerij Biesma uit Opeinde
 • Keurslager Horst uit Epe
 • Keurslager Frank en Marleen van der Zande uit Halsteren
 • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
 • Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
 • Maros uit Made


Over Keurslager Tim Janssen
Tim Janssen is één van de jongste slagers in Nederland. Op zijn 21-ste opent hij zijn eigen Keurslagerij. Bij hem staat de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in het vaandel. Naast de vele vleessoorten biedt Keurslagerij Tim Janssen onder meer ook salades, verse maaltijden en seizoensproducten aan.

Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2021

Op 30 maart ontving slager Han Braamskamp uit Rolde de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Meer dan 120 slagers stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Knobbout Slagerij uit Buren won de tweede prijs.
De derde prijs ging naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel.

Over de winnaar en zijn grillworst De jury zei over de winnende grillworst van Keurslager Braamskamp: “Deze grillworst heeft een heerlijke grillsmaak, goede bite en mooie kleur. Een worst waar de klanten zeker voor terugkomen; een echte ambachtelijke grillworst”.

Han Braamskamp: “Wat ben ik trots met dit resultaat! Voor de tweede keer mag ik ons, samen met mijn team, winnaar noemen van de Grote Grillworsttest. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke en heerlijke product”.

De keuring
Op basis van een keuring begin maart zijn alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal (winnaar editie 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Clemens Damen en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury over de keuring: “Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met goede tot zeer goede karakteristieke grillsmaak.” De uitreiking De prijsuitreiking vond dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 maart. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Grote Grillworsttest 2021 bekend gemaakt.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
▪ Slagerij Koekman uit Nieuwegein
▪ Keurslagerij Warmenhoven uit Wateringen
▪ Sandersvers uit Enschede
▪ Slagerij Rutten uit Panningen
▪ Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
▪ Slagerij Meijer uit Lekkerkerk
▪ Uw slager Marco Veenema uit Soest

De Grillworsttest is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS dit jaar ook nog de wedstrijden Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt. Over de Koninklijke Nederlandse Slagers Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Over Keurslager Braamskamp
Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten. Onze slagerij heeft vaker prijzen gewonnen. In 2016 werd Keurslagerij Braamskamp ook finalist bij een andere wedstrijd van de KNS, namelijk de Spareribs Trophy. Het is voor de derde keer dat slager Braamskamp in de finale van de Grote Grillworsttest staat en nu voor de tweede keer winnaar is geworden.

Kampioenen Confrérie 2021

Op 23 en 24 januari 2021 vond in Best (NL) de 41e internationale slagersvakwedstrijd plaats van het Chapitre Confrérie des Chevaliers. Geheel volgens de door het RIVM opgestelde richtlijnen en in samenspraak met SVO kon de wedstrijd in engiszins beperkte omvang plaatsvinden.

Uit een internationaal deelnemersveld uit 9 Europese landen werden na een kritische keuring Internationale en Nationale kampioenen benoemd. Zij die met minimaal met 10 producten in 5 verschillende categoriën deelnamen kwamen voor deze prestigeiuze prijzen in aanmerking. De gemiddelde score van de ingezonden producten bepaalde uiteindelijk wie zich in 2021 Champion International mocht noemen. Van de ingezonden producten behaalden 80% de score ‘goud’ waarbij 41 producten aangemerkt werden als ‘subliem’.

Normaliter werd de wedstrijd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking, maar gezien de Covid-19 maatregelen kan deze helaas niet doorgaan. De prijswinnaars werden op een andere manier verblijd met hun prijzen en cadeaus.

Dit jaar was het overall-kampioenschap weggelegd voor Slagerij André Budesheim uit Bad Hersfeld (D). Sinds lange tijd was er ook weer een internationale prijs weggelegd voor een Nederlandse slagerij. Slagerij-Traiteur van Roessel uit Waalwijk ging met deze eer strijken waardoor Dennis van Dun en zijn team in Nederland als beste uit de bus kwamen.

Andere belangrijke prijzen waren weggelegd voor Keurslagerij de Jong uit Gilze, Uw slager Marco Veenema uit Soest en Waterlant’s Weelde/Natuurvlees.nl uit Oosthuizen. 5 slagerijen gingen met de rubrieksbekers aan de haal, waarbij Chateaubriand/het lekkerste vlees, zelfs 2 prijzen behaalde. Noemenswaardig waren ook de inzendingen van een leerlingslager, Janinka Slomp uit Emmer Compascuum. Voor het tweede jaar op rij een Nationale rubrieksprijs, dit jaar met een ham- & rookworsttaart Daarnaast ontvingen 7 deelnemende slagerijen een bokaal (prix d’honeur) voor specifieke met goud bekroonde producten.

De Nederlandse winnaars op volgorde:

Champion international 2021 Van Roessel slagerij-traiteur (Waalwijk)
1e Champion National Nederland Slagerij de Jong (Gilze)
2e Champion National Nederland Uw slager Marco Veenema (Soest)
3e Champion National Nederland Waterlant’s Weelde - Natuurvlees.nl (Oosthuizen)

1e Champion National Rookvlees (C) Slagerij Hermanussen (Overasselt)
1e Champion National Pastrami (D) Chateaubriand – het lekkerste vlees (De Lier)
1e Champion National Gebakken Runderlende (G) Slagerij Roetgering (Enter)
1e Champion National Ham- & Rookworsttaart (J2) Janinka Slomp (Emmer Compascuum)
1e Champion National Spruitjes ala Sas (J3) Slagerij Rensink (Borne)
2e Champion National Confit de Canard (J3) Chateaubriand – het lekkerstevlees.nl (De Lier)

Prix d’honeur international Vleeschhouwerij Zetten (Zetten)
Prix d’honeur international Slagerij Tom van Alphen (Leende)
Prix d’honeur international Slagerij Schreinemachers (Venlo)
Prix d’honeur international Slagerij Ilona van Ree (Deventer)
Prix d’honeur international Heyde hoeve / Slagerij Koppens (Gerwen/Someren)
Prix d’honeur international Slagerij John Philipsen (Panningen)
Prix d’honeur international Madame Paté (Amersfoort)

Lekkerste Bal 2020 | van Strien

De Lekkerste Bal Gehakt 2020 is opnieuw gewonnen door Keurslager van Strien uit ’s Gravenmoer. Op 30 september ontving slager Marco van Strien de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Het is voor de derde keer dat Keurslager van Strien deze vakwedstrijd wint, uniek in deze strijd om de Lekkerste Bal Gehakt. Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij De Groene Weg uit Deventer. 

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Bijna 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
De jury zei over de winnende gehaktbal van Keurslager van Strien: “Dit is een mooie ambachtelijke bal. Een bal zoals die hoort te zijn: mooie vorm, heerlijke geur en met een fantastische smaak. Een echte topper!”

Marco van Strien: “Wat geweldig dit! Voor de derde keer winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt. Wij zijn super trots dat we ons weer de winnaar mogen noemen van deze vakwedstrijd en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert.”

Marco en zijn vrouw Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Zij hebben een dorpsslagerij met een groot assortiment en zeer veel zelfgemaakte producten. Inmiddels werken er 28 mensen in de slagerij, die allemaal een interne opleiding krijgen. Marco heeft deze vakwedstrijd vaker gewonnen, in 2014, 2018 en nu ook in 2020. In 2013 en 2017 heeft hij de tweede plaats behaald.

De keuring 
Tijdens de keuring zijn alle gehakballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Jean-Pierre Jongmans, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp, beiden als keurmeester vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De uitreiking 
De prijsuitreiking vond vanwege aangescherpte corona-maatregelen online plaats. De winnaar kreeg tijdens de online uitreiking bezoek van directeur Marian Lemsom die de prijs live uitreikte.

Overige finalisten 
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
• Slagerij Smit te Ternaard
• Keurslager de Jong te Gilze
• Slagerij & Traiteur Beerens te Best
• Keurslager van Hest te Goirle
• Slagerij Stefan Haak te Capelle aan den IJssel
• Keurslager Tim Janssen te Groesbeek
• Keurslager Frank en Marleen van der Zande te Halsteren

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers 
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Grillworsttest 2020 | De Bruin, Beusichem

Op 11 mei ontving Bartho de Bruin slager te Beusichem de eerste prijs van de Grote Grillworsttest 2020. Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

De jury zei over de winnende grillworst van Slagerij de Bruin: “Deze grillworst heeft karakter, hier kom je zeker voor terug; een topproduct”. Bartho de Bruin: “Wat ben ik trots met dit resultaat en dat ik samen met mijn team ons winnaar mag noemen van de Grote Grillworsttest 2020. Al het harde werken en steeds weer verbeteren van ons product wordt beloond”.

Over Slagerij de Bruin

Slagerij de Bruin is al bijna 100 jaar een begrip in de Betuwe. De gebroeders Rien en Bartho runnen al jarenlang twee winkels in Culemborg en Beusichem met steun van Michael de Bruin, de zoon van Bartho. Met het natuurlijke rundvlees van boerderij Van de Koppel en de 'wereldberoemde’ met goud bekroonde rookworst hebben zij enige faam verzameld in de omgeving.

Slagerij de Bruin wint voor de eerste keer de Grote Grillworsttest.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Slagerij Aad van Eijk te Voorschoten
• Keurslager Burggraaf te Culemborg
• Ambachtelijk Slagerij H.H. Duijn te Santpoort
• Keurslager Van der Zande te Halsteren
• Slagerij Jan de Rooij te Berkel en Rodenrijs
• Barten's Slagerij te Rotterdam
• Keurslager Braamskamp te Rolde

De keuring
Op basis van een keuring begin maart werden alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Arno de Best, de winnaar van de Grote Grillworsttest 2019 Gerard van de Weg, meester worstmaker Jack Goumans en William Knobbout van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.


Nederland IYBC kampioen 2019

Superscore als team en in persoonlijk klassement voor Josja Haagsma en Tessa Moerland

Het Nederlandse team heeft de International Young Butchers’ Competition gewonnen. Het team, dat dit jaar voor de eerste keer bestaat uit twee dames te weten Josja Haagsma en Tessa Moerland, heeft het kampioenschap in de wacht gesleept tijdens de International Young Butchers’ Competition 2019 (IYBC). Tijdens de spannende prijsuitreiking op 5 mei in Frankfurt bleek niet alleen dat Nederland goud won maar ook dat de Friese Josja Haagsma 1e in het persoonlijk klassement met zes bekers. De Westlandse Tessa Moerman werd 3e in het persoonlijk klassement en kreeg 5 bekers voor haar prestaties.

Ad Bergwerff, waarnemend voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak vol trots over de resultaten van het Nederlands team. “Het was weer een spannende wedstrijd. Fantastisch om te zien dat je hier een combinatie van vakmanschap, ambacht en creativiteit ziet. En wat ons team betreft, echt girlpower! De toewijding en het enthousiasme waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigen zonder uitzondering van de passie voor het slagersvak. En dat uit zich in de gewonnen prijzen.”

“Prachtig om te zien dat deze meiden zich voor 100% hebben ingezet en deze ongelofelijk mooie resultaten hebben laten zien. Het hele trainingstraject blijkt een goede leerschool en het is mooi om dan alle kennis en vaardigheden te kunnen meten aan Europese collega’s. Een echte bekroning.” aldus Ron Kinkelaar van SVO vakopleiding food, chef d’équipe.

Het Nederlandse team
Het Nederlandse team bestaat uit Josja Haagsma en Tessa Moerland. Josja werkt bij Slagerij Biesma in Opeinde en heeft onlangs de opleiding bedrijfsleider vers afgerond (SVO Heerhugowaard). Tessa werkt bij Keurslager Marco van der Hout in Poeldijk en volgt de opleiding bedrijfsleider vers (SVO Rijswijk).

International Young Butchers’ Competition 2019
Dit jaar vond de International Young Butchers’ Competition (IYBC) plaats op 4 en 5 mei in Frankfurt waar diverse landenteams streden om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is voor Nederland lid van de IBC. De KNS heeft de voorbereiding van deze wedstrijd in samenwerking met SVO verzorgd waarbij SVO verantwoordelijk was voor het trainingsprogramma van de deelnemers. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

De financiering is gedaan door Sovvb en sponsors Supergarant, Verstegen Spices & Sauces en Interkring Vers.


Spareribs Trophy 2018 | Slagerij van Tilburg

Sliedrecht

Slagerij van Tilburg is een echt familiebedrijf en bestaat al sinds 1950. Begonnen in Leiden en via Bodegraven, nu gevestigd in Sliedrecht. Vorig jaar is de slagerij verhuisd naar een nieuw pand waarbij de winkel meteen helemaal is vernieuwd. Passie voor lekker eten en dat zie (en proef je) in de winkel. Een groots assortiment vleesproducten maar ook voor salades en maaltijden ben je bij Slager van Tilburg aan het juiste adres. En nu ook voor de beste spareribs van Nederland!

Gouden slagersring 2018 | Culinaire slagerij Wapenaar

Vlaardingen

Arno Wapenaar is de winnaar van de Gouden Slagersring 2018 met zijn Power meat bar crunch. Dit is op 11 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking bij de SVO Food in Houten. Uit handen van Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, ontving Arno Wapenaar de prestigieuze Gouden Slagersring.

La Confrérie des Chevaliers du Goute-Andouille 2018

Op 10 maart 2018 is Vleesboerderij Boot uit Kerkwerve in Zeeland 1e Nationaal Kampioen 2018 geworden bij de 38e Internationale Slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers in Roermond. De volgende 10 producten werden bekroond met goud: Zeeuws stoofvlees / saté grillworst / kip barbecue worst / runderrookvlees / slagers leverworst / boeren leverworst / rauw ham / droge worst / gehaktstaaf / Zeeuws spek. Op de tweede plaats eindigde Waterlant's Weelde uit Oosthuizen

International Young Butcher's Competition (IYBC) 2018

Tijdens de Young Butchers Competition in Parijs werd Kevin van der Veen, medewerker van worstmakerij Nederhoed in Leek tweede op het wedstrijdonderdeel 'bereiding en presentatie van het hoofdgerecht'. Wessel Starink, medewerker van Keurslagerij Boenders uit Eibergen werd tweede bij het onderdeel 'bereiding van twee kant en klaar gerechten'.

Foto: Kevin Van der Veen (links) en Wessel Starink.

Grote grilworsttest 2018 | Keurslager Braamskamp

Rolde

Keurslagerij Braamskamp is gevestigd in het Drentse Rolde. De slagerij heeft vaker prijzen gewonnen. In 2016 werd Keurslagerij Braamskamp ook finalist bij een andere wedstrijd van de KNS, namelijk in de Spareribs Trophy. Het is voor het eerst dat slager Braamskamp in de finale van de Grote Grillworsttest stond. Op 8 februari 2018 kreeg slager Han Braamskamp de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is.” zei de jury over het winnende product.

Gildeslagers 2018 | Worstmakerij Putman Arnhem & Traiteur Gleis Aalten

Slagerij Putman uit Arnhem is een gerenommeerd bedrijf en winnaar van diverse Nederlandse kampioenschappen. Als vijfde generatie Putman hebben ze een traditie hoog te houden. Al decennia lang onderscheidt hun slagerij zich door de ruime keuze aan kwaliteitsvlees rechtstreeks van de boer. Ze zijn een onafhankelijke ambachtelijke slager die alleen genoegen neemt met het allerbeste vlees.

Sinds 1911 is Keurslagerij Gleis gevestigd in Aalten. Inmiddels heeft de 3e generatie Gleis de leiding over de slagerij. Vanaf 1997 zijn ze actief deelnemer aan de "slagerij van het jaar" verkiezing. In 2002 waren wij 2e van Nederland. In het jaar 2011 hebben ze het predicaat hofleverancier ontvangen. Bij Gleis gaan ze ambachtelijke kwaliteit op alle fronten.

Foto: Pepijn Putman en worstmaker Daan van Veldhuizen, voorzitter Marianne Strijbos

Arnhem Rookworststad 2017 | Slagerij Derksen

Wehl

Slagerij Derksen is een vol ambachtelijke slagerij. Door een goede kwaliteit en een persoonlijke service zijn Angelo en Annet Derksen een begrip in Wehl en omstreken. Sinds 1988 zijn wij gevestigd aan de Keppelseweg 9 in Wehl. Dit jaar grepen zij het kampioenschap van Arnhem Rookworststad. De grootse nationale rookworstwedstrijd. Het is een wedstrijd waar de slagers uit heel Nederland meedoen om hun vakmanschap te laten beoordelen. Het behalen van een onderscheiding is een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van een ambachtelijke specialist.

Foto: KNS directeur Peter Hoogenboom, Anette en Angelo Derksen, hoofd jury Paul van Trigt

Lekkerste bal gehakt van Nederland in 2017 | Keurslagerij Horst

Epe

Keurslager Horst is meer dan een slagerij. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt. Naast vlees en vleeswaren omvat het aanbod een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee de slager Nederlands Kampioen is geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of luxe hapjes. In de eigen worstmakerij worden veel topproducten gemaakt, waaronder rookworst (vele malen met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham komen van eigen hand. Hij staat bekend als een van de beste spareribsbakkers van Nederland en grijpt nu ook de trofee om de beste gehaktbal van Nederland.

Foto: vlnr. Tom Egbers, Marco Jurriëns en echtgenote Yvonne, enkele teamleden en juryvoorzitter Pierre Wind.

Algemeen kampioen NSM vakwedstrijden 2017 | Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk

Ameide

Peter Tap is sinds 1 januari 2014 de trotse eigenaar van Keurslagerij Muilwijk in het prachtige Ameide. Het is een bedrijf met een rijke historie en veel know-how en dat uit zich in de vele kampioenschappen die Peter en zijn team in de afgelopen jaren in de wacht hebben gesleept. Hier kun je elke dag terecht voor heerlijke, ambachtelijke producten. Probeer maar eens hun befaamde grilworst, de overheerlijke rookworst en hun achterham waarmee ze meerdere malen kampioen geworden zijn. Dit jaar grepen ze het algemeen kampioenschap tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) in Zwolle. Een uitzonderlijke prestatie.

Foto: Peter Tap en Tom Egberts

Spareribs Trophy 2017 | Slager Peter Jan van den Broek

Den Haag

De Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag. Peter Jan bereikte in eerdere edities van deze wedstrijd meerdere keren de finale en werd in 2014 zelfs tweede. Hij ontving de Trophy uit handen van juryvoorzitter, chef-kok, schrijver en tv-presentatr Ramon Beuk. De tweede prijs is voor Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs is gewonnen door Slagerij Buth uit Ooltgensplaat. “Het feit dat we al meerdere keren een finaleplaats bereikt hebben, bewijst wel dat onze spareribs van goede kwaliteit zijn. We zijn erg blij dat we dit jaar de Spareribs Trophy dan ook daadwerkelijk hebben gewonnen!”, aldus een trotse Peter Jan.

International Young Butcher's Competition (IYBC) 2017

Het Nederlandse team heeft weer fantastisch gepresteerd tijdens de International Young Butchers’ Competition 2017 op 9 mei in Imst, Oostenrijk.

 • Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Uitbenen, uitsnijden en portioneren runderstomp
 • Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Maken en presenteren van grill- en barbecue specialiteiten
 • Derde plaats voor Dennis en een tweede plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Vervaardigen van twee keukenklare producten
 • Dennis behaalt de eerste plaats en Wiebe de tweede plaats bij het onderdeel: bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees


Foto: Wiebe Merkus en Dennis de Geijter

La Confrérie des Chevaliers du Goute-Andouille 2017

De grote Nederlandse winnaar was Slagerij Keulen uit Nut, die met hun inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen ontvingen zij de alom begeerde Verbufa Bokaal. Op korte afstand gevolgd door Slagerij Frans Gerritschen uit Zevenaar (2e Verbufa Bokaal) en Slagerij van Zoggel uit Berlicum (EPOS bokaal). Nederland telde dit jaar maar liefst 4 nationale rubriekskampioenen. In de rubriek kant-en-klaar producten zegevierde Ron de Kwant uit Hank. Hij ontving hiervoor de Verstegen Cup. Peter Tap uit Ameide won in de rubriek grillworst en kwam daarmee in aanmerking voor de Degens Cup. Waterlant’s Weelde Natuurvlees uit Oosthuizen werd glansrijk eerste in de categorie Paté en terrine en mocht uit handen van Dhr. V.d. Brink van KNS de cup ontvangen. In de categorie gekookte ham werd Slagerij Zwaard uit De Lier winnaar.

Foto KNS: vlnr de bekerwinnaars: Waterlands Weelde, Zwaard, De Kwant, Van Zoggel, Ned. Kampioen Keulen, Gerritschen.

Gouden slagersring 2017 | Nathan Burggraaf van Keurslagerij Burggraaf

Culemborg

Nathan Burggraaf is met zijn Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Nathan is de zoon van Keurslager en hofleverancier Burggraaf in Culemborg. Een gerenommeerde slagerij die in de loop der jaren meerdere belangrijke prijzen in de wacht heeft gesleept. De passie van Nathan ligt meer in het maken van producten en heeft ook al aan een aantal vakwedstrijden meegedaan en is al goed in de prijzen gevallen. Nathan hoopt hier nog lang mee door te kunnen gaan en deze mooie traditie voort te zetten.

Vlnr: Jilles Kramer, Hans de Goeij, Franz Gerritschen, Kampioen Nathan Burggraaf en Theo Beerens. (Foto Feike Faase)

Grote grilworsttest 2017 | Keurslager Warmenhoven

Wateringen

Keurslagerij Warmenhoven wordt gerund door Koos van Essen en zijn team. Samen maken zij heerlijke producten. En samen zorgen zij ervoor dat klanten elke dag uit een zeer ruim assortiment vlees en vleeswaren een keuze kunnen maken. Het is allemaal begonnen met Leo Warmenhoven die in Wateringen samen met zijn vrouw een slagerij begon. Keurslager Warmenhoven behaalde eerder in 2014 twee sterren bij de verkiezing Slagerij met Ster.

Foto: Koos van Essen (5e v. links) met zijn team en juryvoorzitter Felix Wilbrink (3e v. links)

Algemeen Kampioen VAS 2016 | Keurslager Putman

Arnhem

Tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs, gehouden op 10 en 11 oktober 2016 in Amsterdam, is Keurslager Pepijn Putman door een deskundige jury beoordeeld en bekroond tot Algemeen Nederlands Kampioen 2016. Om deze bekroning te krijgen moesten hun producten voldoen aan een aantal strenge eisen en werden zij gekeurd op onder andere het aanzien, de kleur, consistentie, samenstelling en natuurlijk geur en smaak. De jury bestond uit keurmeesters, deskundige worstmakers en leerlingen van het Slagers Vakonderwijs.

Keurslager Putman nodigt iedereen uit om de bekroonde producten te komen proeven om uw eigen oordeel te geven over hun Kampioens-producten!

V.l.n.r. VAS voorzitter J. v.d. Werff, Pepijn Putman, partner Laura en Evert Putman sr.

Alle prijswinnaars VAS 2016

Keurslager Pepijn Putman uit Arnhem werd tijdens de VAS in Amsterdam uitgeroepen tot algemeen kampioen. De uitreiking vond plaats op het centrale activiteitenplein van de beurs in het Amsterdamse foodcenter in aanwezigheid van honderden collega's. Nationaal jongeren kampioen werd Carst-Jan van de Wetering uit Meppel. De jury prees het uitzonderlijk hoge niveau van de inzendingen en stelde meer dan genoten te hebben van de prachtige producten. Totaal werden er 1304 producten ingestuurd, ongeveer gelijk aan het aantal inzending van de vorige VAS, waarvan het overgrote deel naar huis ging met een gouden onderscheiding.

De winnaars:

 • Algemeen Nederlands kampioen 2016: Pepijn Putman, Arnhem
 • Nederlands jongerenkampioen 2016: Carst-Jan van de Wetering, Meppel
 • SVO-leerlingkampioen Worstsoorten 2016: Gijs Meenink, Neede
 • SVO-leerlingkampioen Traiteur 2016: Robin Owel, Katwijk
 • VAS vakwedstrijd 2016: Nico Runderkamp, Volendam


Foto: Slavakto (Alle prijswinnaars op het centrale activiteitenplein)

De Lekkerste Bal Gehakt 2016 | Culinaire Slagerij Wapenaar

Vlaardingen

Culinaire Slagerij Wapenaar is al 60 jaar een begrip in Vlaardingen en omstreken. Een ambachtelijke familiebedrijf met drie filialen, een eigen worstmakerij en productieruimte. De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar wonnen de titel Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoorden op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.


Kampioen Arnhem rookworststad 2016 | Keurslager Horst,

Epe

Het was weer een happening: prijsuitreiking Arnhem Rookworststad. KNS directeur Peter Hoogenboom reikte samen met Karel de Leest SVO vakopleiding food de prijzen uit. De KNS feliciteert alle kampioenen van harte! Natuurlijk Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst in het bijzonder voor het winnen van de Bronzen Rookworst. Van harte!

Van links naar rechts: Karel de Leest, Yvonne Jurriëns, Peter Hoogenboom en Marco Jurriëns.

KNS innovatieprijs 2016 | Slagerij Knobbout

Tijdens Arnhem Rookworst Stad ontving slagerij Knobbout de KNS-innovatieprijs.

Kampioen Uw Slager 2016 | Uw Slager Limousinhoeve

Hoek

Uw Slager de Limousinhoeve betrekt haar rundvlees van de eigen boerderij. Daar fokken en mesten ze hun eigen vlees. Naast het befaamde Limousinvlees verkopen ze tevens vlees van LIVAR, het Limburgse scharrelvarken bij uitstek en Gildehoen kip. De Limousinhoeve werd de kampioen 2016 van de 75 bij de organisatie aangesloten slagers.

Spareribs Trophy 2016 | Slagerij Simon van Schaik

Leiden

Slagerij Simon van Schaik uit Leiden levert volop ambacht in zijn Zaak vol Smaak. Eerder behaalde Van Schaik al verschillende finaleplaatsen, ook in andere wedstrijden van de KNS, zoals de Grote Grillworsttest. Met zijn team maakt hij de lekkerste producten.

Gouden slagersring 2016 | Keurslagerij de Kwant

Hank

Keurslager Ron de Kwant is slager in hart en nieren. Hij kwalificeert zijn bedrijf als de 'lekkerste zaak in de regio'. Nu is dat bewaarheid geworden met het binnenslepen van de Gouden Slagersring. De meest prestigieuze onderscheiding in de slagerswereld. Hij pakte de ring met zijn 'Vink-Vitaal'. Klik op de naam voor meer informatie.

Foto vlnr: Marijke Buijs hoofdredacteur Slagerswereld, Ron de Kwant, Paul van Trigt. Fotograaf: Feike Faase

Jong Talent Award 2016 | Medewerker Dirk Tap van Keurslagerij Muilwijk

Ameide

Dirk Tap is medewerker van Keurslagerij Muilwijk in Ameide. Een zaak die bekend staat om zijn voortreffelijke producten. Het bedrijf loopt vooraan in het binnen halen van kampioenschappen en onderscheidingen. Nu ging de zoon van de eigenaar Dirk Tap aan de haal met de Jong Talen Award met zijn product 'Pulled Farm'.

Foto: Feike Faase

De grote grillworsttest van 2016 | Keurslager van Gils

Oosterhout

De Keurslagerij van Van Gils zit aan de rand van een mooi winkelcentrum, waar je alle dagelijkse boodschappen kunt doen. Het is een klassebedrijf dat één ster scoorde in de competitie Beste Slagerij van het Jaar. Nu pakten ze ook de titel bij de Beste grillworst test. Een bewijs te meer dat het bij Van Gils wel goed zit met de kwaliteit.

Kampioen worstmakerij & traiteur van de Gildeslagers in 2016 | Gildeslager Van Es 

Utrecht

Slagerij van Es is al vanaf 1927 een ambachtelijke slagerij; vooral gericht op een goed en eerlijk stuk vlees. Versheid staat bij hen hoog aangeschreven. Hun rundvlees is altijd vers verkrijgbaar, omdat ze dit vlees rechtstreeks van de boerderij betrekken. In eigen worstmakerij worden heerlijke vleeswaren en worsten geproduceerd. Evenals de soepen die ook uit eigen keuken komen.

Arnhem rookworststad 2015 | Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk

Ameide

Overige kampioenen: Fijne rookworst: Gildeslager Augustinus, Kesteren. Grove rookworst: Keurslager Burggraaf, Culemborg. Specialiteit: Gildeslager Zumbrink. Cothen. Innovatie kampioen: Gildeslager Egmond, Arnhem.

Op de foto v.l.n.r: Karel de Leest, voorzitter College van Bestuur SVO vakopleiding food, Peter Tap en Jasper de Leeuw, chef worstmaker.

Kampioenen Slavakto 2015 | Dennis van Dun, Waalwijk en Gerrit Jan van de Weg, Oosterwolde

Provinciekampioenen: Friesland: Weidenaar, Dokkum, Groningen: Boersma, Grijpskerk, Drenthe: Kempenaar, Oosterhesselen, Overijssel: Hofman, Diepenheim, Gelderland: Buurman, Twello, Utrecht: de Goeij, Vianen, Zuid-Holland: Van Vliet, Alphen aan de Rijn, Noord-Holland: Klaver, Noord-Scharwoude, Limburg: E. Pinckaers, Eijsden, Zeeland: De Waard, Yerseke, Noord-Brabant: Van Dun, Waalwijk. Vlees Innovatie Prijs: Theo Beerens, Eindhoven. Chris de Keijzer Bokaal: D. Wever, Schagen

Lekkerste bal gehakt van Nederland in 2015 | Keurslagerij van Hest

Goirle

Keurslagerij van Hest uit Goirle maakte de Lekkerste Bal Gehakt van 2015. Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink riep Paul Brands van Keurslagerij van Hest uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht.

Foto: Slavakto-Vlees 2015

Lekkerste gehaktvariant in 2015 | Slagerij Beerens

Eindhoven

De prijs voor de Lekkerste Gehaktvariant van 2015 werd uitgereikt aan Theo Beerens van Slagerij Beerens uit Eindhoven. Hij maakte de Lekkerste Gehaktvariant van 2015 met zijn ‘Meatbowl’. Een gehaktkom gevuld met verse groenten en aardappel-mousse. “Een gehaktvariant die meegaat met de voedingstrend van nu!”, aldus de jury. Bij de gehaktvariant draait het om creativiteit, smaak, presentatie en uitvoering zijn allemaal belangrijke onderdelen voor een geslaagde gehaktvariant.

Foto: Slavakto-Vlees 2015.

International Young Butcher's Competition (IYBC) 2015

Het Nederlandse team presteerde ook deze internationale wedstrijd op de Slavakto 2015 heel goed want maar liefst zes van de 18 bekers gingen naar de Nederlandse deelnemers. Kristian Grooten (links), werkzaam bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw Weerdinge, pakte de beker voor de 3e plaats bij het bewerken van een runder-stomp, werd 2e bij het maken en presenteren van grill- en barbecue specialiteiten en behaalde de 2e plaats bij het vervaardigen van keukenklare producten. Johan Augustinus (rechts), werkzaam bij Versplein Augustinus in Tiel, behaalde drie keer de 1e plaats namelijk voor de onderdelen grill- en barbecue specialiteiten, keukenklaar en uitbenen.

Spare ribs trophy 2015 | Keurslagerij Horst

Epe

Voor de tweede keer pakte Marco Jurriëns, eigenaar van Keurslagerij Horst, de spareribs trophy. Horst is een culinair specialist. Naast het vlees dat ze halen uit de directe omgeving en met liefde verwerken tot de mooiste producten leveren ze een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of gewoon luxe hapjes. Horst heeft een eigen worstmakerij waarin ze veel topproducten maken, waaronder rookworst (met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham.

La Confrérie des Chevaliers du Goute-Andouille 2015

Voor de 34e keer werden de prijzen van de slagersvakwedstrijd van de Confrérie uitgereikt.

Nederlands kampioen 2015 werd Rien Baas uit Leerdam. Tweede plaats eindigde Van Zoggel uit Berlicum en derde plaats staat slager Hans van Borre uit Castricum. Rubriekskampioenen werden: Drogeworst: Gerritschen, Zevenaar, Ham: Zwaard, de Lier, Paté: Waterlant's Weelde Oosthuizen, Leverworst: Lotgerink, Bunnik, Gekookte worst: Tap, Ameide, Grilworst: Tholhuisen, Renesse, Kant-klaar: Coenen, Nijmegen

De grote grillworsttest van 2015 | Keurslagerij Muilwijk

Ameide

Slager Peter Tap van Keurslagerij Simon Muilwijk uit Ameide heeft de Grote Grillworsttest gewonnen. Op 9 februari kreeg Peter deze prijs uitgereikt van culinair schrijver en Masterchef-jurylid Marcus Polman bij SVO in Houten. ”Dit is de beste ambachtelijke grillworst, een worst met karakter, een eerlijke grillworst met een mooie vlees-smaak” zei de jury over het winnende product. Grillworst is onbetwist het omfiets product van de slager, een favoriet van veel consumenten. Keurslagerij Simon Muilwijk is een mooie nieuwe winkel, alle producten zijn ambachtelijk bereid én er werkt een team van enthousiaste medewerkers.

Rechts: Peter Tap.

Kampioen worstmakerij & traiteur van de Gildeslagers in 2015 | Gildeslager Teerling 

Bedum

In 2008 greep Thonny Teerling uit Bedum de overwinning bij de jaarlijkse verkiezing van de beste Groninger droge worst. Die met de kruidnagel natuurlijk. Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 19 januari jl. is Slagerij Teerling nu ook gekroond tot ‘Beste worstmakerij van Nederland’. Het afgelopen jaar is Slagerij Teerling daarvoor verschillende keren onverwachts gekeurd. Producten als vleeswaren, worst als ook traiteur-artikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Teerling greep de overwinning met vlag en wimpel.

Foto vlnr: Fred Karremans: voorzitter Worstmakersgilde, Thonny Teerling en echtgenote en Ad Bergwerff voorziter van de KNS.

Hygiëne kampioen Gildeslager in 2015 | Slagerij Sterrenburg 

Krimpen aan de Lek

Slagerij Sterrenburg staat voor ouderwetse kwaliteit in een moderne slagerij. Naast de vele vleesspecialiteiten zijn zij gespecialiseerd in het worstmaken. Worst met een authentieke smaakbeleving. Dit bereiken zij door uiterst precies te werken met de juiste en superverse grondstoffen gecombineerd met ouderwetse recepten. Echt u proeft het verschil! Sterrenburg staat voor kwaliteit, niet voor niets hebben zij al enkele malen de Gildeslager Hygiëneprijs gewonnen.

Foto: Wout Sterrenburg met Ad Bergwerff Voorzitter KNS.

Terug naar boven