16-oktober-2023 |
Slagerij Putman uit Arnhem ontvangt bronzen rookworst

Slagerij Putman uit Arnhem ontvangt bronzen rookworst

Op zaterdag 14 oktober 2023 is slagerij Slagerij Putman uitgeroepen tot algemeen kampioen voor de fijne en grove rookworsten. Na een keuring van meerdere rondes kwamen zijn rookworsten als beste naar voren. Hiervoor ontvangen zij het kampioenssymbool van deze wedstrijd, de bronzen rookworst.

De keuring
Jaarlijks worden vele honderden rookworsten gekeurd door vakkundige juryleden afkomstig uit diverse disciplines in de slagersbranche, zoals slagers, slagerijdocenten en specerijenkeurmeesters. Zij controleren o.a. op kleur, geur, smaak en uiterlijk, op zoek naar die ene rookworst zonder ‘imperfecties’. Hoewel er meerdere rookworsten voldeden aan de hoogste score, zijn tijdens de laatste ronde, waarin alle keurmeesters herkeuren, de rookworsten van Slagerij Putman als allerbeste beoordeeld. Hierdoor zijn zij kampioen Arnhem Rookworststad 2023.

Ambachtelijk en populair
“Gelderse” rookworst is een populair slagersproduct die door veel ambachtelijke slagers in Nederland zelf wordt gemaakt. Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland.

Hoogste waardering
De organisatie van Arnhem Rookworststad organiseerde de nationale vakwedstrijd voor de 49e keer en geniet een groeiende populariteit bij slagers in geheel Nederland. Een kampioenschap vanuit deze nationale vakwedstrijd ontvangt aanzien in de slagersbranche en bij de consument. Wanneer je door deze keuring komt mag je met recht zeggen dat je een zeer hoge kwaliteit rookworst maakt.

Kampioenen
1. Slagerij Putman (Pepijn Putman) Kampioen Bronzen Rookworst, Arnhem
2. Slagerij Putman (Pim Willemsen ) Reserve Kampioen, Arnhem
3. Keurslager Horst Kampioen Fijn, Epe
4. Arisse Vleesch Keurslager Kampioen Grof, Tiel
5. Keurslager Brummelhuis Kampioen Speciaal, Hengevelde
6.  Hylke Dummer (Slagerij Buurman Gendt) Beste student, Gendt


Terug naar boven