21-oktober-2017 |
Uw Slager Molendijk: Alles draait om smaak

Uw Slager Molendijk: Alles draait om smaak

“Als kleine ondernemer moet je de klant steeds iets nieuws presenteren,” stelt slager Harry Molendijk. Geen probleem voor hem; inspiratie genoeg! “Nu variëren we volop met lekkere stoofgerechten, en het is weer tijd voor wild in de toonbank.”

Bij Uw Slager Molendijk in Spijkenisse draait alles om smaak. “Vooral over het vlees van de dubbeldoel-koe krijgen we complimenten: dat heeft een mooie volle smaak. Om dit vlees te promoten, hebben we posters opgehangen en we vertellen bij welke boer de dieren zijn gemest. Dat schept vertrouwen.” Opvallend vindt hij dat mensen weer kiezen voor vlees met meer vet. “Vooral de groep tussen 25 en 40. Zij kiezen bewust voor ‘eerlijk en heerlijk’. In aanloop naar het weekend kopen ze vooral de grote gerijpte stukken rundvlees, die we ter plekke afsnijden.”

Sinds de verbouwing van de winkel, kunnen klanten het vakmanschap van snijden en bewerken veel beter zien. “De winkel is veel opener, iedereen kan zien wie er aan het hakblok staat.” Harry’s vrouw Pieta bereidt alle gerechten en soepen. Bij haar in de professionele keuken zien we de producten van Epos. “We werken er al twintig jaar mee, de smaak en kwaliteit zijn gewoon erg goed”, vindt ze.

“Rayonmanager Martin Hoogvliet komt geregeld even langs; hij heeft steeds weer iets nieuws”, vervolgt Harry. “Soms maken we een special waarvan ik denk ‘dat wordt niets’, die dan juist heel goed aanslaat. Het gebeurt ook andersom, daar is eigenlijk geen peil op te trekken”, lacht hij. “Ze krijgen altijd een prominente plek in het midden van de toonbank, het zijn echte eyecatchers.”

molendijk.uw-slager.nl

Foto: Harry en Pieta Molendijk, rayonmanager Epos Martin Hoogvliet 
Beeld: © Roel Dijkstra Fotografie 

Bruschetta culinair

Ingrediënten

Malse biefstuk, Bistro Kruidenolie Knoflook-peper (07043), haricots verts /sperziebonen, ontbijtspek/katenspek, satéspiesen (hout of ijzer)

Carpaccio-salade

Ingrediënten

Tartaar, bleekselderij, Pesto Basilicum (07601), zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaasvlokken, rucola, pijnboompitjes (05100) en Grillmix E (02093)

Ambachtelijke Runder-stoverij

Ingrediënten

Mager rundvlees om te stoven , gesneden ui, Goulash-hacheemelange (01175), Delicatessen Juspoeder (01092), Perfecto 200 (04336), Saté Ketjap (07154) en oud bruin bier
 

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

Terug naar boven